Οικονομία

Μέρκελ: Διάσωση της Ελλάδας μόνο με το ΔΝΤ

Μέρκελ: Διάσωση της Ελλάδας μόνο με το ΔΝΤ Μέρκελ: Διάσωση της Ελλάδας μόνο με το ΔΝΤ Φωτογραφία: Μέρκελ: Διάσωση της Ελλάδας μόνο με το ΔΝΤ Μέρκελ: Διάσωση της Ελλάδας μόνο με το ΔΝΤ
Μέρκελ: Διάσωση της Ελλάδας μόνο με το ΔΝΤ Όπως υποστηρίζει η Handelsbatt, αν και κανείς δεν το ομολογεί, είναι προφανές ότι υπάρχει διχογνωμία ανάμεσα στους θεσμούς.

Στο ερώτημα εάν η Ευρωζώνη μπορεί να διανοηθεί διάσωση της Ελλάδας χωρίς το ΔΝΤ, υψηλόβαθμός Ευρωπαίος διπλωμάτης απάντησε στην εφημερίδα αρνητικά και κατηγορηματικά. 

Για την καγκελάριο Μέρκελ είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχει το ΔΝΤ. Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι δύσκολο να πείσει τους σκεπτικιστές από την ΚΟ της ομάδα για την αναγκαιότητα νέου πακέτου στήριξη σε περίπτωση που θα χρειαζόταν.

Όχι, χωρίς το ΔΝΤ είναι το μήνυμα που μετέφερε η ηγεσία της ΚΟ στον Γιούνκερ. Στο μεταξύ βέβαια έχει καταγραφεί κινητικότητα, η Αθήνα υπέβαλε νέο κατάλογο μεταρρυθμίσεων που αξιολογούνται πιο αποδεκτές από τις Βρυξέλλες.

Για την Μέρκελ πάντως σηματοδοτούν ένα πρώτο βήμα. «Οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να επιταχυνθούν, θα πρέπει να καταγραφεί εμφανής πρόοδος», δήλωσε χθες η καγκελάριος με το βλέμμα στραμμένο στη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα.