Οικονομία

Νέο όχι από το ΤΑΥΤΕΚΩ για τα ταμειακά διαθέσιμα

Νέο όχι από το ΤΑΥΤΕΚΩ για τα ταμειακά διαθέσιμα
Νέο όχι από το ΤΑΥΤΕΚΩ για τα ταμειακά διαθέσιμα Για τρίτη φορά το ΔΣ του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ) αρνήθηκε να προσφέρει τα ταμειακά του διαθέσιμα, ύψους 88 εκατ. ευρώ, ώστε να μεταφερθούν στο κοινό κεφάλαιο της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) και να μετατραπούν σε κρατικά ρέπος.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, υπήρξε αρνητική απόφαση, παρά τις προσπάθειες που έγιναν για να πειστούν τα μέλη του ΔΣ να ψηφίσουν θετικά. Οι εκπρόσωποι των τραπεζοϋπαλλήλων επέμειναν στο να αρνηθούν να μεταφέρουν τα αποθεματικά του Ταμείου προς το κοινό κεφάλαιο της ΤτΕ, διαφωνώντας τόσο με την θετική εισήγηση της διοίκησης, όσο και σχετική επιστολή που τους διαβιβάστηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα.

Επόμενη προσπάθεια μεταφοράς των αποθεματικών αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, στη νέα συνεδρίαση του ΔΣ του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ). Η εισήγηση που έχει γίνει αφορά αποθεματικά ύψους 150 εκατ. ευρώ, αλλά έως τώρα οι προθέσεις των τραπεζοϋπαλλήλων παραμένουν αρνητικές. Οι πιέσεις από το υπουργείο Εργασίας, στρέφονται προς τους υπηρεσιακούς που στελεχώνουν το ΔΣ, καθώς από την ψήφο τους είναι πιθανό να κριθεί η «τύχη» των αποθεματικών, σε μια ύστατη προσπάθεια που καταβάλλεται για να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας που έχουν τα δημόσια ταμεία.