Ειδικότερα, η εισφορά ορίστηκε για τα αιγοπρόβατα στα 3 ευρώ ανά τόνο, στα χοιρινά 0,5 ευρώ ανά τόνο, στα βοοειδή (κρεατοπαραγωγής) στο 1 ευρώ ανά τόνο, στα βοοειδή (γαλακτοπαραγωγής) στα 3 ευρώ ανά τόνο και στα κοτόπουλα στα 0,3 ευρώ ανά τόνο. Το ποσό της εισφοράς θα αναγράφεται υποχρεωτικά στο τιμολόγιο πώλησης από τον παραγωγό και θα παρακρατείται από τον έμπορο, ο οποίος στη συνέχεια θα το αποδίδει σε μηνιαία βάση σε τραπεζικό λογαριασμό υπέρ της Οργάνωσης.
Όπως εξήγησε ο κ. Αποστόλου τα ποσά που κάθε χρόνο θα συγκεντρώνονται από τη Διεπαγγελματική, θα επιτρέψουν να πραγματοποιηθούν οργανωμένες και συντονισμένες ενέργειες για την προώθηση του ελληνικού κρέατος.
«Εκτιμούμε» σημείωσε «πως με μια σωστή διαχείριση και υπό αυστηρό έλεγχο, τα πολύ μικρά ποσά που θα καταβάλλουν ως εισφορά οι παραγωγοί θα “πιάσουν τόπο” και θα τους επιστραφούν στο πολλαπλάσιο από την αύξηση της ζήτησης και της αξίας των προϊόντων τους».