Οικονομία

Να ενταχθούν στην νέα ρύθμιση καλεί τους οφειλέτες του ΟΓΑ ο νέος Διοικητής

Να ενταχθούν στην νέα ρύθμιση καλεί τους οφειλέτες του ΟΓΑ ο νέος Διοικητής Να ενταχθούν στην νέα ρύθμιση καλεί τους οφειλέτες του ΟΓΑ ο νέος Διοικητής
Να ενταχθούν στην νέα ρύθμιση καλεί τους οφειλέτες του ΟΓΑ ο νέος Διοικητής Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Την προτροπή του προς τους αγρότες που έχουν δημιουργήσει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ΟΓΑ, να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση, πραγματοποίησε ο νέος διοικητής του Οργανισμού, Αθανάσιος Μπακαλέξης, κατά την ανάληψη των καθηκόντων του

Ο αντικαταστάτης του κ. Ξενοφώντα Βεργίνη, τόνισε ότι «είναι κρίμα να μείνουν οι αγρότες εκτός της ευνοϊκής ρύθμισης, για αυτό το ύψος οφειλών, και να μην επωφεληθούν της ασφάλισης, των παροχών υγείας και των παροχών της Αγροτικής Εστίας». Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν οι μισοί από τους οφειλέτες, χρωστούν ποσά έως 1.000 ευρώ, συνεπώς μπορούν σχετικά εύκολα να υπαχθούν στους όρους της ρύθμισης, που παρέχει τη δυνατότητα τακτοποίησης των οφειλών, σε έως 100 δόσεις. Υπενθυμίζεται ότι η ρύθμιση λήγει την ερχόμενη Τρίτη, 2 Ιουνίου και η αίτηση μπορεί να υποβληθεί ηλεκτρονικά ακόμη και τις ημέρες των αργιών που μεσολαβούν έως τότε.

Πάντως, με τα διαθέσιμα στοιχεία που υπάρχουν, στον ΟΓΑ έχουν υποβάλλει αίτηση υπαγωγής 7.410 οφειλέτες, με συνέπεια να έχουν εισπραχθεί άμεσα 3,24 εκατ. ευρώ, ενώ τακτοποιήθηκαν συνολικές οφειλές ύψους 36,2 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Μπακαλέξης προέτρεψε τους οφειλέτες να υπαχθούν στη ρύθμιση, με δεδομένο ότι πλησιάζει το τέλος του 6μήνου και οι τρέχουσες εισφορές θα πρέπει να εξοφληθούν. Μάλιστα, απευθυνόμενος στους Ανταποκριτές του ΟΓΑ, τους προέτρεψε να βοηθήσουν όσους οφειλέτες ασφαλισμένους δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, προκειμένου να τους διευκολύνουν να ενταχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων.

Ο νέος διοικητής του ΟΓΑ, κατά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, αφού ευχαρίστησε τον προκάτοχό του, τόνισε ότι « Ο ΟΓΑ είναι πρωταρχικά Ταμείο Ασφάλισης Αγροτών, χωρίς να παραβλέπω τις υπόλοιπες λειτουργίες που του έχει αναθέσει το κράτος, όπως τα οικογενειακά επιδόματα, συντάξεις ανασφάλιστων υπερηλίκων κ.α.»