Οικονομία

ΔΝΤ: Ανεπαρκείς οι ελληνικές προτάσεις

ΔΝΤ: Ανεπαρκείς οι ελληνικές προτάσεις ΔΝΤ: Ανεπαρκείς οι ελληνικές προτάσεις Φωτογραφία: ΔΝΤ: Ανεπαρκείς οι ελληνικές προτάσεις
ΔΝΤ: Ανεπαρκείς οι ελληνικές προτάσεις Σε συνέντευξη του στην γαλλική Les Echos ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Ολιβιέ Μπλανσάρ, τόνισε πως οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι κατάλληλες για την διασφάλιση ενός πρωτογενούς πλεονάσματος το 2015.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Μπλανσάρ ανέφερε ότι το 2015 η Ελλάδα θα έπρεπε να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα 3%, αλλά πλέον αυτός ο στόχος δεν φαίνεται ρεαλιστικός.

Η αναθεώρηση αυτού του πλεονάσματος προς τα κάτω θα οδηγούσε σε νέες χρηματοδοτικές ανάγκες, για τις οποίες η Ελλάδα θα χρειαζόταν και πάλι την στήριξη των Ευρωπαίων. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να πετύχει μόνο αν η Ελλάδα παρουσίαζε ένα συνεκτικό πρόγραμμα, σημείωσε ο ίδιος.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι πιο πρόσφατες εκτιμήσεις δείχνουν ένα σημαντικό δημοσιονομικό έλλειμμα, χρειαζόμαστε αξιόπιστα μέτρα για να το μετατρέψουμε σε πλεόνασμα και να διατηρήσουμε το πλεόνασμα αυτό στο μέλλον» είπε ο κ. Μπλανσάρ.

«Αυτό απέχει πολύ από την κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα» κατέληξε.

# TAGS