Οικονομία

ΟΓΑ: Παράταση στη ρύθμιση των 100 δόσεων

ΟΓΑ: Παράταση στη ρύθμιση των 100 δόσεων ΟΓΑ: Παράταση στη ρύθμιση των 100 δόσεων
ΟΓΑ: Παράταση στη ρύθμιση των 100 δόσεων Για άλλες 24 ημέρες, έως τις 26 Ιουνίου, θα μπορούν οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει ληξιπρόθεσμες οφειλές, να υπαχθούν στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η παράταση που δόθηκε από το υπουργείο Εργασίας, δίνει την ευκαιρία στους ασφαλισμένους του Οργανισμού που οφείλουν καθυστερούμενες εισφορές να υπαχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση με ηλεκτρονική αίτηση που θα υποβάλουν μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ (www.oga.gr).

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διάρκεια της ρύθμισης χορηγείται πιστοποιητικό οφειλής διάρκειας ενός μήνα το οποίο επέχει θέση αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας. Επίσης, οι οφειλέτες δικαιούνται χορήγησης και ανανέωσης βιβλιαρίου υγείας, με διάρκεια ισχύος ενός τριμήνου.

Ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Αθανάσιος Μπακαλέξης απευθυνόμενος στους ανταποκριτές του ΟΓΑ, τους παρακαλεί να βοηθήσουν όσους οφειλέτες ασφαλισμένους δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, προκειμένου να τους διευκολύνουν να ενταχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων.