Οικονομία

ΣΒΑΠ: Στενεύουν οι αντοχές των επιχειρήσεων

ΣΒΑΠ: Στενεύουν οι αντοχές των επιχειρήσεων ΣΒΑΠ: Στενεύουν οι αντοχές των επιχειρήσεων Φωτογραφία: ΣΒΑΠ: Στενεύουν οι αντοχές των επιχειρήσεων
Ότι τα περιθώρια αντοχής και κυρίως της ψυχραιμίας της αγοράς και των επιχειρήσεων της μεταποίησης στενεύουν επικίνδυνα και αρχίζουν να γίνονται ορατές δυσάρεστες αποφάσεις διαπίστωσε το Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς σε συνεδρίασή του σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Συνδέσμου Δημήτρη Μαθιού.

Παρουσιάζοντας τις αντιδράσεις των επιχειρήσεων της μεταποίησης της Αττικής και Πειραιώς και στις χθεσινές εξελίξεις ο κ. Μαθιός πρόσθεσε:

«Η προοπτική μιας συμφωνίας με τους δανειστές μέσα στην λογική που εξέθεσε και η κυβέρνηση πρέπει με κάθε τρόπο να επισπευσθεί από όλες τις πλευρές για να αποφύγουμε την απελπισία και το αδιέξοδο που θα προκαλέσει η παράταση της αγωνίας λόγω της πολύμηνης διαπραγμάτευσης.

Οι λόγοι της ανησυχίας των επιχειρήσεων συνεχίζουν να εστιάζονται στην έλλειψη της ρευστότητας πράγμα που μαζί με την αρνητική ψυχολογία από τις ασάφειες σε φορολογικό, εργασιακό, ασφαλιστικό και την ανάπτυξη οδηγεί στην μείωση των αντοχών και της ψυχραιμίας που προαναφέραμε. Οι επιχειρήσεις θεωρούν αναγκαία την σύγκλιση όλων των πλευρών προς το επιθυμητό αποτέλεσμα».