Οικονομία

Απεργία αύριο στη Vodafone για απολύσεις εργαζομενων

Απεργία αύριο στη Vodafone για απολύσεις εργαζομενων Απεργία αύριο στη Vodafone για απολύσεις εργαζομενων
Απεργία αύριο στη Vodafone για απολύσεις εργαζομενων Απεργία για αύριο Παρασκευή 5 Ιουνίου, έχει εξαγγείλει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) στην Vodafone. Αιτία οι απολύσεις δύο εργαζομένων που είχαν συνδικαλιστική δράση. Επίσης ζητείται να σταματήσει η στροφή της εταιρίας προς την ενοικιαζόμενη εργασία και να υπογραφεί επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση.

Σύμφωνα μάλιστα με το σωματείο μισθωτών τεχνικών η εργοδοσία κατέφυγσε στα δικαστήρια για να ακυρώσει την απεργία και πέτυχε να κριθεί  παράνομη. Το σωματείο πάντως εκτίμησε ότι η απεργία θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Η εταιρία κατηγορείται από τους εργαζόμενους ότι επιχειρεί να επεκτείνει το καθεστώς της επινοικίασης εργαζομένων. Αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων και να επιβάλλονται συνθήκες γαλέρας, όπως τονίζει το Σωματείο. Με τον τρόπο αυτό προωθούνται μορφές εντατικοποίησης της εργασίας τα voucher και κάθε είδους ελαστικές μορφές εργασίας, τα 9ωρα και 12ωρα, καθώς και η άρνηση της εργοδοσίας για υπογραφή ικανοποιητικών συλλογικών συμβάσεων.