Οικονομία

Οι ενστάσεις καθυστερούν την β’ προκήρυξη της Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ: Οι ενστάσεις καθυστερούν την β’ προκήρυξη της Κοινωφελούς Εργασίας ΟΑΕΔ: Οι ενστάσεις καθυστερούν την β’ προκήρυξη της Κοινωφελούς Εργασίας
ΟΑΕΔ: Οι ενστάσεις καθυστερούν την β’ προκήρυξη της Κοινωφελούς Εργασίας Του Βασίλη Αγγελόπουλου Τις 6.800 έφτασαν οι ενστάσεις που υποβλήθηκαν στον ΟΑΕΔ σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr, αναφορικά με τους προσωρινούς πίνακες της α’ φάσης Κοινωφελούς Εργασίας, που αναρτήθηκαν πριν από μερικές ημέρες. Οι τελικοί πίνακες αναμένετε να αναρτηθούν έως 22/6 στο site του ΟΑΕΔ.

Η επεξεργασία τους έχει ανατεθεί σε ειδική επιτροπή του Οργανισμού και καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία εντός δεκαπενθημέρου. Στόχος της διοίκησης του ΟΑΕΔ είναι να καταφέρει να αναρτήσει τους οριστικούς πίνακες για την κάλυψη 32.433 θέσεων πεντάμηνης απασχόλησης σε δήμους πριν παρέλθει η 23η Ιουνίου. Έτσι, θα καταστεί δυνατό να προκηρυχθεί η β’ φάση του ίδιου διαγωνισμού, που αφορά άλλες 20.385 θέσεις απασχόλησης, ανάλογης διάρκειας, σε υπουργεία και φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα (πχ ασφαλιστικά ταμεία), την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και στο ενδεχόμενο που αυτή τη φορά ο προγραμματισμός του Οργανισμού είναι ακριβής, θα υπάρξει μικρή καθυστέρηση στη προκήρυξη της β’ φάσης, που αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί το α’ δεκαήμερο του τρέχοντος μηνός, το οποίο όμως παρήλθε ήδη.
Πάντως αναφορικά με το σκέλος των ενστάσεων για τους προσωρινούς πίνακες της α’ φάσης που βρίσκεται τώρα η διαδικασία προόδου του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, ο ΟΑΕΔ εκτιμά ότι δεν ξεπέρασαν τα φυσιολογικά επίπεδα. Πέρσι στο αντίστοιχο πρόγραμμα είχαν υποβληθεί περίπου 7.100 ενστάσεις, άρα δεν έχουν καταγραφεί τεράστιες διαφοροποιήσεις. Απλώς η διαδικασία εξέτασης όλων των ενστάσεων είναι μια χρονοβόρα διαδικασία που καθυστερεί ανάλογα και την ολοκλήρωση εφαρμογής του προγράμματος.