Οικονομία

Κατασκηνώσεις για λίγους από το ΙΚΑ

Κατασκηνώσεις για λίγους από το ΙΚΑ Κατασκηνώσεις για λίγους από το ΙΚΑ
Κατασκηνώσεις για λίγους από το ΙΚΑ Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Μόλις 110 παιδιά σε όλη τη χώρα, από 910 που ήταν πέρσι, πρόκειται να κάνουν φέτος χρήση του κατασκηνωτικού προγράμματος τέκνα ασφαλισμένων ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕΥΤΕ), το ΙΚΑ για φέτος ενέκρινε περιορισμένο πρόγραμμα σε σχέση με πέρσι.

Μετά την πλήρη συγχώνευση του Ειδικού Λογαριασμού Ξενοδοχοϋπαλλήλων στο ΙΚΑ, συνεχίζουν να ισχύουν οι προϋποθέσεις που ίσχυαν στο πρώην Ταμείο Ασφάλισης Ξενοδοχοϋπαλλήλων (ΤΑΞΥ) για τις παροχές σε χρήμα. Εκεί εντάσσεται και το κατασκηνωτικό πρόγραμμα. Ας σημειωθεί ότι από τον Ειδικό Λογαριασμό Ξενοδοχοϋπαλλήλων, η ΠΟΕΕΥΤΕ σημειώνει ότι το ΙΚΑ πήρε και τα αποθεματικά του, ύψους 14 εκατ. ευρώ. Παρόλ’ αυτά το κατασκηνωτικό πρόγραμμα είναι φέτος αισθητά μειωμένο σε σχέση με πέρσι.

Όλα αυτά την ώρα που η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι το ΙΚΑ έχει δεσμεύσει τις εισφορές που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι υπέρ εφάπαξ και δεν τις αποδίδει στο Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ), σε μια μορφή «άτοκης διευκόλυνσης του Ιδρύματος για την καταβολή συντάξεων».

Έστω και έτσι οι προϋποθέσεις των παιδιών των ασφαλισμένων του πρώην ΤΑΞΥ, να παραθερίσουν σε κατασκηνώσεις του νομού Αττικής, συμβεβλημένες με το ΙΚΑ, είναι οι εξής:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά ηλικίας 6 – 14 ετών (έτος γέννησης από 2001 έως 2009).

Οι ασφαλισμένοι οφείλουν να αναζητήσουν:
*Αίτηση συμμετοχής.
*Κάρτα κατασκηνωτή – υπεύθυνη δήλωση προσέλευσης.
*Τον πίνακα κατασκηνώσεων με τις προσφερόμενες θέσεις ανά κατασκηνωτική περίοδο.
Επιπλέον πρέπει να υπάρχει βιβλιάριο υγείας του άμεσα ασφαλισμένου και βιβλιάριο ασθενείας του παιδιού.
Για την α’ κατασκηνωτική περίοδο, δικαίωμα υποβολής αιτήσεων υπάρχει έως τις 15 Ιουνίου.