Οικονομία

ΟΓΑ Έως τις 30 Ιουνίου η πληρωμή εισφορών

Έως τις 30 Ιουνίου η πληρωμή εισφορών του ΟΓΑ Έως τις 30 Ιουνίου η πληρωμή εισφορών του ΟΓΑ
ΟΓΑ Έως τις 30 Ιουνίου η πληρωμή εισφορών Έως τις 30 Ιουνίου έχουν περιθώριο οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές που τους αναλογούν προς τον Οργανισμό και οι οποίες αφορούν το β' εξάμηνο του 2014.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού εστάλησαν για πρώτη φορά σχετικές ειδοποιήσεις προς τους ασφαλισμένους, οι οποίες προέκυψαν από το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), που υποστηρίζει μηχανογραφικά τον ΟΓΑ.

Σε αρκετές ειδοποιήσεις, αναγράφεται και επιτόκιο 8,05 % το οποίο είναι ετήσιο και όχι μηνιαίο και αφορά μόνο στις μη ενταγμένες σε ρύθμιση ασφαλιστικές οφειλές. Υπενθυμίζεται ότι οι οφειλές που εντάσσονται σε ρύθμιση μέχρι του ποσού των 5.000 ευρώ δεν επιβαρύνονται με επιτόκιο, ενώ οι οφειλές άνω των 5.000 ευρώ επιβαρύνονται, για το σύνολο του ποσού, με μηνιαίο επιτόκιο 0,25% και ετήσιο 3%. Αξίζει να σημειωθεί ότι το το 50% των ασφαλισμένων του ΟΓΑ έχει οφειλές με ποσά μέχρι 1.000 ευρώ.

Διευκρινίζεται επίσης ότι στις εν λόγω ειδοποιήσεις ο χρόνος έναρξης ασφάλισης που αναγράφεται, αφορά μόνο στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης, ανεξάρτητα αν ο ασφαλισμένος έχει και χρόνο στην Πρόσθετη Ασφάλιση. Αυτό συνέβη διότι δεν έχει ολοκληρωθεί η μετάπτωση στο ΟΠΣ των δεδομένων του Κλάδου Πρόσθετης Ασφάλισης. Συνεπώς, οι ασφαλισμένοι δεν πρέπει να ανησυχήσουν επειδή στην ειδοποίηση ασφαλιστικών εισφορών δεν αναγράφεται και ο χρόνος που έχουν διανύσει στην Πρόσθετη Ασφάλιση.