Θα διαγραφεί ο Κασσελάκης; Θα γίνει το Συνέδριο; 5 ερωτήσεις -απαντήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ

Θα διαγραφεί ο Κασσελάκης; Θα γίνει το Συνέδριο; 5 ερωτήσεις -απαντήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ
Θα σηκωθούν από τους καναπέδες τους όσα μέλη έχουν αηδιάσει και έχουν γυρίσει σπίτι τους;

ΠΡΩΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ; Με τα σημερινά δεδομένα όχι, πλην όμως το ενδεχόμενο διαγραφής παραμένει πάνω στο τραπέζι. Η απόφαση για μια τέτοια ενέργεια ενδέχεται να δημιουργήσει ρήγματα στο εσωτερικό της τωρινής πλειοψηφίας πλην όμως για πολλούς η διαγραφή είναι ίσως η μόνη λύση ώστε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σταματήσει να θυμίζει Δελφινάριο και να παρακολουθεί τον αυτοεξευτελισμό του σε απευθείας σύνδεση! Εννοείται πως η απόφαση να τεθεί θέμα διαγραφής δεν μπορεί παρά να είναι πρωτίστως πολιτική, ενώ και ο έκπτωτος πρόεδρος θα πρέπει να κάνει μια «χοντράδα» -από τις πολλές που συνηθίζει. Διαγραφή Κασσελάκη, πάντως, αυτομάτως θα σημάνει διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ: ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΣΥΣΣΩΜΟΙ ΟΙ «87» ΦΑΜΕΛΛΟ; Όλοι όχι, η μεγάλη πλειοψηφία ναι. Το βασικό θέμα που θέτουν διάφορα στελέχη είναι πως ο Σωκράτης Φάμελλος έως πρόσφατα αποτελούσε στήριγμα του Κασσελάκη, ενώ οι «87» δεν τον έβρισκαν πλάι τους. Η μειοψηφία θα στηρίξει είτε τον Νίκο Φαραντούρη, είτε τον Παύλο Πολάκη. Οι «87», άλλωστε, έχουν στηθεί ως Κίνηση όχι στη βάση ενός ιδεολογικού και πολιτικού μετώπου αλλά ως «αντι-Κασσελακικό» μέτωπο. Και το κυρίαρχο από πολλά στελέχη της δεν είναι να υποστηρίξουν όλοι έναν υποψήφιο, αλλά να είναι ενωμένοι απέναντι στον έκπτωτο πρόεδρο και να πορευτούν μαζί έως τις κάλπες, εφόσον αυτές στηθούν.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΡΙΤΗ: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ-ΣΤΑΘΜΟΣ; Η ημερομηνία σταθμός είναι η έναρξη του Συνεδρίου, που είναι προγραμματισμένο από τις 8 έως τις 11 Νοεμβρίου. Πολιτική Συμφωνία δεν μπορεί να υπάρξει, συνεπώς αν ξεκινήσει το Συνέδριο θα παρακολουθήσουμε σκηνές ροκ και ...ξύλο από το πάρκινγκ!

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ: ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "¨ΚΛΕΙΔΙ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ; Το αν θα σηκωθούν από τους καναπέδες τους όσα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αηδιάσει με τα όσα συμβαίνουν ιδίως από τότε που ανέλαβε ο Στέφανος Κασσελάκης και έχουν γυρίσει σπίτι τους. Θα το πράξουν; Δύσκολο, έως και αδύνατο, πολύ περισσότερο που ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να αποτελεί ...«Δελφινάριο»!

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ: ΜΠΟΡΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ; Αστεία ερώτηση. Στην καλύτερη πλέον περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να είναι ένα κόμμα της ελάσσονος αντιπολίτευση, που θα έχει -εφόσον σοβαρευτεί- κυβερνητική προοπτική μόνο ως συμπλήρωμα κάποιου άλλου κόμματος.