Οικονομία

Πολλά τα προβλήματα στο "Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής"

Πολλά τα προβήματα στο "Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής" Πολλά τα προβήματα στο "Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής"
Πολλά τα προβλήματα στο "Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής" Επίσκεψη στο νοσοκομείο της Κομοτηνής πραγματοποίησε σήμερα ο νέος διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης, Στρατής Πλωμαρίτης, στο πλαίσιο αναγνωριστικών επισκέψεων που πραγματοποιεί για να διαπιστώσει και να ακούσει από κοντά και από τους ίδιους τους εργαζομένους και τις διοικήσεις την υφιστάμενη κατάσταση των νοσοκομειακών ιδρυμάτων της Περιφέρειας.

Τον κ. Πλωμαρίτη υποδέχτηκε ο διοικητής του «Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής», Κώστας Ναλμπάντης, και στην συνέχεια ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων που του εξέθεσαν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη μονάδα υγείας του νομού Ροδόπης.

Καταλυτικές ήταν οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού που έκαναν λόγο με εμφατικό τρόπο για αδυναμία λειτουργίας πλέον βασικών κλινικών και τμημάτων του Νοσοκομείου λόγω της έλλειψης προσωπικού, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ανησυχία τους για τη βιωσιμότητα του Ιδρύματος.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του ο κ. Πλωμαρίτης τόνισε ότι «η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται έτσι ώστε να δούμε από κοντά τους ανθρώπους των νοσοκομείων, τις διοικήσεις, τους εργαζόμενους και να συζητήσουμε μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να αναζητήσουμε από κοινού λύσεις σε μία δύσκολη περίοδο». Σημείωσε, παράλληλα, ότι «αυτό θα γίνει χωρίς μεγάλα λόγια, χωρίς να φέρνουμε εδώ μεγαλόπνοα σχέδια και υποσχέσεις, ώστε να προσπαθήσουμε να διαχειριστούμε μία δύσκολη κατάσταση, να κρατήσουμε ζωντανό ό,τι έχει απομείνει από το ΕΣΥ, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία κατάρρευσης».