Οικονομία

Σε δεύτερη μοίρα όσοι ζουν απο το Ελάχιστο «άφαντο» Εγγυημένο Εισόδημα

Σε δεύτερη μοίρα όσοι ζουν απο το Ελάχιστο «άφαντο» Εγγυημένο Εισόδημα Σε δεύτερη μοίρα όσοι ζουν απο το Ελάχιστο «άφαντο» Εγγυημένο Εισόδημα
Σε δεύτερη μοίρα όσοι ζουν απο το Ελάχιστο «άφαντο» Εγγυημένο Εισόδημα «Όταν το επιτρέψουν τα έσοδα θα πληρωθεί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα στους δικαιούχους». Αυτή ήταν η απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Μάρδας σε σχετική επερώτηση βουλευτών της ΝΔ για την καθυστέρηση της πληρωμής του επιδόματος σε χιλιάδες δικαιούχους, ουσιαστικά εκφράζοντας την παραδοχή ότι τα χρήματα δεν υπάρχουν για να πληρωθούν οι ωφελούμενοι του προγράμματος που ουσιαστικά ζουν απο το επίδομα αυτό.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με έγγραφη απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Μάρδα σε σχετική ερώτηση βουλευτών σχετικά με την καταβολή των δόσεων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος στους δικαιούχους,κάνει γνωστο ότι κατά λόγο αρμοδιότητας ότι στο πλαίσιο των ιδιαίτερα πιεστικών χρηματοδοτικών συνθηκών, ο χρηματοδοτικός προγραμματισμός για την κάλυψη των αναγκών ρευστότητας προσαρμόζεται με βάση το ύψος των εσόδων του προϋπολογισμού.  

Σε κάθε περίπτωση, εκτιμάται ότι μετά την ομαλοποίηση των ταμειακών συνθηκών, οι δαπάνες θα επανέλθουν στα επίπεδα των στόχων του προϋπολογισμού.

 Το πρόβλημα όμως είναι ότι η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα σε μισθούς και συντάξεις αλλά έχει από ότι φαίνεται σε δεύτερη μοίρα όσους μη έχοντες ουσιαστικά ζουν από αυτό το ελάχιστο «άφαντο» εγγυημένο εισόδημα των 200 ευρώ το μήνα.