Οικονομία

Για κενό στην αδειοδότηση κρεοπωλείων προειδοποιούν οι κρεοπώλες

Για κενό στην αδειοδότηση κρεοπωλείων προειδοποιούν οι κρεοπώλες Για κενό στην αδειοδότηση κρεοπωλείων προειδοποιούν οι κρεοπώλες
Για κενό στην αδειοδότηση κρεοπωλείων προειδοποιούν οι κρεοπώλες Τον κίν­δυ­νο να ανοί­γουν κρεοπωλεία που δεν πλη­ρούν τις απα­ραί­τη­τες προ­ϋ­πο­θέ­σεις επισημαίνει με επι­στο­λή της προς τους δήμους η Πα­νελ­λή­νια Ομο­σπον­δία Κα­τα­στη­μα­ταρ­χών Κρε­ο­πω­λών.

Συγκεκριμένα εφι­στά την προ­σο­χή στη βε­βαί­ω­ση κρε­ο­πώ­λη που πρέπει να κα­τέ­χουν όσοι κα­τα­θέ­τουν αί­τη­ση για αδειο­δό­τη­ση κρεοπωλεί­ου ή πτη­νο­πω­λεί­ου.

Όπως ανα­φέ­ρει στην επι­στο­λή της η ΠΟΚΚ υπάρ­χουν κα­ταγ­γε­λί­ες κρε­ο­πω­λών ότι εκ­δί­δο­νται άδειες κα­τα­στη­μά­των σε επαγ­γελ­μα­τί­ες που δεν κα­τέ­χουν αυ­τή την βε­βαί­ω­ση, αν και βά­σει του Π.Δ. 468/90 η απο­φοί­τη­ση από τη Σχο­λή Επαγ­γε­λμά­των Κρέ­α­τος εί­ναι υπο­χρε­ω­τι­κή.

Υπεν­θυ­μί­ζεται ότι με την ΚΥΑ 34824/2013 οι δή­μοι δί­νουν απλά την προ­έ­γκρι­ση για τα κα­τα­στή­μα­τα υγειο­νο­μι­κού εν­δια­φέ­ρο­ντος, χω­ρίς να έχουν αρ­μο­διό­τη­τα να ελέγ­χουν την πλη­ρό­τη­τα των δικαιο­λο­γη­τι­κών και η δια­δι­κα­σία της αδειο­δό­τη­σης περ­νά από τις υγειο­νο­μι­κές υπη­ρε­σί­ες των πε­ρι­φε­ρεια­κών ενο­τή­των.

"Η απλο­ποί­η­ση των δια­δι­κα­σιών αδειο­δό­τη­σης και η μη υποχρεωτική αυ­το­ψία σε κά­θε κα­τά­στη­μα πριν αυ­τό λει­τουρ­γή­σει, δη­μιουρ­γεί τον κίν­δυ­νο να ανοί­γουν καταστήματα που δεν πλη­ρούν τις απα­ραί­τη­τες προ­ϋ­πο­θέ­σεις" όπως αναφέρεται στην επιτολή.