Οικονομία

Επιστολή στην FAZ από τον Στρατούλη για τα περί πληρωμής μέρους των συντάξεων

Επιστολή στην FAZ από τον Στρατούλη για τα περί πληρωμής μέρους των συντάξεων Επιστολή στην FAZ από τον Στρατούλη για τα περί πληρωμής μέρους των συντάξεων
Επιστολή στην FAZ από τον Στρατούλη για τα περί πληρωμής μέρους των συντάξεων Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Επιστολή με την οποία ζητάει την αποκατάσταση της αλήθειας, απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης στη διεύθυνση της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Αφορμή για την επιστολή στάθηκε δημοσίευμα της εφημερίδας, στο οποίο τονιζόταν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει συντάξεις στο τέλος Ιουνίου. Ο κ. Στρατούλης κάνει λόγο για ένα δημοσίευμα που «δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ναρκοθετεί τις προσπάθειες για εξεύρεση οριστικής λύσης για το ελληνικό ζήτημα, δυσφημεί και αποσταθεροποιεί τη χώρα και συμβάλλει ουσιαστικά στην τρομοκράτηση του λαού μας, που δίνει καθημερινά μάχη με τα προβλήματα που προέκυψαν από τα ανθρωποκτόνα, καταστροφικά μνημόνια των τελευταίων πέντε ετών».

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης ξεκαθαρίζει ότι στο τέλος του μήνα οι συντάξεις θα καταβληθούν «κανονικά και στην ώρα τους». Μάλιστα προσθέτει ότι η εικόνα που έχει για τα ασφαλιστικά ταμεία όσον αφορά τα έσοδα Ιουνίου, είναι πάρα πολύ ικανοποιητική.

Όπως επισημαίνει ο κ. Στρατούλης «μέχρι σήμερα, Δευτέρα 22 Ιουνίου, έχουν ρυθμιστεί από 230.000 οφειλέτες τουλάχιστον 4.7 δισεκατομμύρια ευρώ και έχουν εισπραχθεί ως πρώτη δόση περισσότερα από 180 εκατομμύρια ευρώ». Επιπλέον, ενημερώνει την εφημερίδα ότι οι συντάξεις καλύπτονται από τα έσοδα που προκύπτουν από τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζόμενων και των εργοδοτών και από τις εισφορές των αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, καθώς και από την προβλεπόμενη κρατική χρηματοδότηση. Συνεπώς, διαπιστώνει ότι δεν τίθεται ζήτημα μη καταβολής των συντάξεων στα τέλη του τρέχοντος μήνα.