Οικονομία

Πρόσκληση για άσκηση υποψήφιων δικηγόρων στο Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη

Πρόσκληση για άσκηση υποψήφιων δικηγόρων στο Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη
Πρόσκληση για άσκηση υποψήφιων δικηγόρων στο Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη Ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη καλεί οσες ους υποψήφιες ους δικηγόρους επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μέρος της άσκησή τους, διάρκειας έξι (6) μηνών με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον διάστημα έξι μηνών στη Διεύθυνση Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, να υποβάλλουν την αίτηση τους σύμφωνα με το σχετικό υπόδειγμα που επισυνάπτεται στην παρούσα (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α) :

1)    με ταχυδρομείο επί αποδείξει, στο Τμήμα Πρωτοκόλλου του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη (ταχυδρομική Διεύθυνση: Απ. Σαμανίδη 21, Πανόραμα, Τ. Κ. 552 36).Το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται από την ημερομηνία σφραγίδας του ταχυδρομείου επί του φακέλου, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση του υποψηφίου ή άλλο αποδεικτικό μέσο.
2)    με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην ηλεκτρονική διεύθυνση, e-mail: (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από 8:00 π. μ έως 14:00 μ. μ και στη συνέχεια θα αποστέλλεται ηλεκτρονικά ο αριθμός πρωτοκόλλου στον υποψήφιο.
3)    με φυσική παρουσία στο Τμήμα Πρωτοκόλλου του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.


εντός δέκα ημερών, από 24-06-2015 έως 03-07-2015, από την επομένη της ανάρτησης της ανακοίνωσης της σχετικής πρόσκλησης στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.pilea-hortiatis.gr).
 
Α.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Την προσεχή περίοδο, η άσκηση των ασκουμένων δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, εκκινεί την 15η Σεπτεμβρίου 2015 και λήγει την 14η Μαρτίου 2016.Οι θέσεις των ασκουμένων δικηγόρων ορίζονται σε δύο (2).

Το ωράριο ημερήσιας απασχόλησης ορίζεται σε οχτώ (8) ώρες, ανάλογα με τις ανάγκες της Υπηρεσίας. Υπεύθυνος τήρησης και ελέγχου του παρουσιολογίου είναι ο Προϊστάμενος της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Η μηνιαία αμοιβή ανέρχεται στο ποσό των εξακοσίων (600) € και δεν υπόκειται σε ασφαλιστικές κρατήσεις, παρά μόνο σε παρακράτηση φόρου εισοδήματος και θα καταβάλλεται στο τέλος κάθε ημερολογιακού μηνός, με βάση το παρουσιολόγιο.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι δικηγόροι κατά την υποβολή της αίτησής τους, συμπληρώνουν αίτηση-υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986, στην οποία δηλώνουν:

α) τα στοιχεία αστυνομικού δελτίου ταυτότητας.

β) αριθμό μητρώου ασκουμένου, εάν έχουν ήδη εγγραφεί ως ασκούμενοι ή ότι έχουν καταθέσει αίτηση και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά για εγγραφή σε Δικηγορικό σύλλογο αλλά δεν έχουν λάβει ακόμα αριθμό μητρώου, καθώς εκκρεμεί η αποδοχή της αίτησής τους, ή ότι πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις για εγγραφή στο Δικηγορικό Σύλλογο και, εφόσον επιλεγούν, θα εγγραφούν ταυτόχρονα με την έναρξή της άσκησής τους.

γ) ότι δεν συμπληρώνεται το 18μηνο της άσκησής τους πριν από το πέρας της εξαμηνιαίας άσκησής τους στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη.

δ) στοιχεία επικοινωνίας (ταχυδρομική διεύθυνση, σταθερό και κινητό τηλέφωνο, λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου).

Με την αίτηση συνυποβάλλονται σύντομο βιογραφικό σημείωμα, τίτλοι σπουδών.


Β. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ

Στην περίπτωση κατά την οποία οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων υποψηφίων δικηγόρων υπερβούν τον αριθμό των διαθέσιμων δύο (2) θέσεων, η επιλογή θα γίνει με δημόσια κλήρωση στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και τα ονόματα των επιλεγέντων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.pilea-hortiatis.gr) και θα αποσταλούν στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.