Οικονομία

Κουρουμπλής: Κανένα πρόβλημα με τα φάρμακα

Κουρουμπλής: Κανένα πρόβλημα με τα φάρμακα
Κουρουμπλής: Κανένα πρόβλημα με τα φάρμακα Κανένα πρόβλημα στην αγορά φαρμάκου δεν υπάρχει, διαβεβαιώνει κατηγορηματικά το υπουργείο Υγείας. Όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, «εξαντλούμε όλα τα περιθώρια ώστε πραγματικά, παρά το κλίμα των ημερών και των πιέσεων που υπάρχουν, να μην υπάρχει καμία -μα καμία- έλλειψη φαρμάκου στην αγορά».

Ωστόσο, φαρμακοποιοί ανέφεραν χθες ότι από το περασμένο Σάββατο καταγράφεται αυξημένη ζήτηση και κάνουν λόγο για ελλείψεις φαρμάκων, οι οποίες δεν αποδίδονται στον έλεγχο κυκλοφορίας κεφαλαίων (capital control), αλλά στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά. Οι ελλείψεις αφορούν κυρίως ειδικές κατηγορίες σκευασμάτων, όπως νευροληπτικά και φάρμακα για τον θυρεοειδή.

Στο μεταξύ, χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείου Υγείας με τις Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών για τη διαλειτουργικότητα του τομέα Υγείας κατά τη διαχείριση κρίσεων, παρουσία του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και του αναπληρωτή Υπουργού Ανδρέα Ξανθού. Ειδική αναφορά έγινε στα επιχειρησιακά σχέδια του υπουργείου Υγείας Περσέας-Σώστρατος-Άρτεμις-Φιλοκτήτης, τα οποία συνιστούν έναν πολύτιμο οδηγό αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών.

Ο κ. Κουρουμπλής επεσήμανε πως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για τη διασφάλιση της Υγείας και της αποτελεσματικής εξυπηρέτησης των πολιτών. Εν συνεχεία ανέφερε ότι η χώρα δοκιμάζεται, εκφράζοντας ωστόσο την πεποίθησή του πως ο ελληνισμός διαθέτει ισχυρό DNA και όταν απελευθερώνει τα ιαματικά κοιτάσματα της ψυχής του αντιμετωπίζει τις δυσκολίες.