Οικονομία

Με δάνειο του ΙΚΑ, βρέθηκαν τα λεφτά για τις συντάξεις του ΟΑΕΕ

Με δάνειο του ΙΚΑ, βρέθηκαν τα λεφτά για τις συντάξεις του ΟΑΕΕ Με δάνειο του ΙΚΑ, βρέθηκαν τα λεφτά για τις συντάξεις του ΟΑΕΕ
Με δάνειο του ΙΚΑ, βρέθηκαν τα λεφτά για τις συντάξεις του ΟΑΕΕ Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Με δάνειο από το ΙΚΑ και με κεφάλαια που το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας είχε το ίδιο δανειστεί από άλλα Ταμεία, θα καταφέρει αύριο ο ΟΑΕΕ να καταβάλλει και το β' μισό της σύνταξης, στους περίπου 370.000 συνταξιούχους του Οργανισμού.

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), το ΙΚΑ χορηγεί δάνειο ύψους 120 εκατ. ευρώ στον ΟΑΕΕ για διάστημα από την 1/7 έως 15/7. Το ΙΚΑ κατάφερε να βρει το παραπάνω κεφάλαιο, από άλλο δάνειο που του είχε χορηγήσει ο Τομέας Ασφάλισης Προσωπικού (ΤΑΠ) ΔΕΗ και από τον Τομέα Ασφαλισμένων Δημοσίου και τον Τομέα Ασφαλισμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΥΔΚΥ). Μάλιστα, στην ίδια απόφαση τονίζεται ότι η επιστροφή κεφαλαίων από το ΙΚΑ προς το ΤΑΠ ΔΕΗ και προς το ΤΥΔΚΥ,  θα καθυστερήσει και θα παραταθεί έως τις 17 Ιουλίου.

Την ημερομηνία λήξης του δανείου, ο ΟΑΕΕ περιμένει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να εισπράξει την κρατική επιχορήγηση ύψους 115 εκατ. ευρώ. Το δάνειο από το ΙΚΑ τονίζεται ότι θα πρέπει να αποπληρωθεί έντοκα, με επιτόκιο που αντιστοιχεί στο ποσοστό απόδοσης του Κοινού Κεφαλαίου της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ).