Οικονομία

Τρισέ: Οι πιστωτές σε περίπτωση Grexit θα χάσουν το σύνολο των αποπληρωμών τους

Τρισέ: Οι πιστωτές σε περίπτωση Grexit θα χάσουν το σύνολο των αποπληρωμών τους Τρισέ: Οι πιστωτές σε περίπτωση Grexit θα χάσουν το σύνολο των αποπληρωμών τους
Τρισέ: Οι πιστωτές σε περίπτωση Grexit θα χάσουν το σύνολο των αποπληρωμών τους Μιλώντας στην γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Ζαν Κλοντ Τρισέ, τόνισε ότι ένα Grexit θα στοίχιζε πολύ ακριβά στην Ευρώπη, καθώς οι πιστωτές θα έπρεπε να απαρνηθούν το σύνολο των αποπληρωμών τους.

«Ένα Grexit θα στοίχιζε πολύ ακριβά στην Ευρώπη, όχι μόνον για τους Έλληνες, οι οποίοι θα αναγκαστούν να ζήσουν μια τρομερή και επώδυνη αναστάτωση αλλά και για τους πιστωτές, οι οποίοι θα πρέπει να απαρνηθούν σχεδόν το σύνολο των αποπληρωμών τους», προειδοποίησε.

Ακόμα παρατήρησε πως «μια μείωση του χρέους από την πλευρά των Ευρωπαίων αποκλείστηκε στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα».

«Ο κίνδυνος μιας διάχυσης γεωπολιτικά στην Ευρώπη υποτιμάται, κυρίως στην Γερμανία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, θα πρέπει κανείς να έχει κατά νου "την πολιτισμική εγγύτητα των Ελλήνων με την Ουκρανία και την Ρωσία χάρη στον δεσμό της ορθόδοξης θρησκείας", κατέληξε.