Οικονομία

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας απέκτησαν οι μουσικοί των ΟΤΑ

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας απέκτησαν οι μουσικοί των ΟΤΑ
Συλλογική Σύμβαση Εργασίας απέκτησαν οι μουσικοί των ΟΤΑ Λύση στο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι 700 μουσικοί των ΟΤΑ όλης της χώρας, δόθηκε με την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ). Έτσι ρυθμίστηκε τόσο το μισθολογικό ζήτημα που αντιμετώπιζαν, αφού αμείβονταν με βάση τα κατώτατα όρια αμοιβής, ενώ παράλληλα τακτοποιήθηκαν και ζητήματα ωραρίου.

Η νεα ΣΣΕ που είναι αόριστης διάρκειας, άρα δεν έχει ημερομηνία λήξης, εκτός εάν καταγγελθεί, καλύπτει όλους τους μουσικούς που εργάζονταν σε μπάντες των ΟΤΑ, ανά την επικράτεια, όπως επίσης και σε όσους εργάζονται σε δημοτικά ωδεία.

Την ίδια στιγμή, καταβάλλονται προσπάθειες να υπάρξει ΣΣΕ και στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ). Ο Οργανισμός διαθέτει πανελλαδικά περίπου 700 εργαζόμενους, από τους οποίους οι 100 είναι γιατροί. Ειδικά το ιατρικό προσωπικό έχει υποστεί περικοπές που υπερβαίνουν το 50% σε κάποιες περιπτώσεις. Ταυτόχρονα για το σύνολο των εργαζομένων, εδώ και μία διετία που δεν υπάρχει ΣΣΕ, υπάρχουν πολύ μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμών.