Οικονομία

Κόντρα Χουλιαράκη με ΔΑΚΕ για τη θέση στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή

Κόντρα Χουλιαράκη με ΔΑΚΕ για τη θέση στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή Κόντρα Χουλιαράκη με ΔΑΚΕ για τη θέση στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή
Κόντρα Χουλιαράκη με ΔΑΚΕ για τη θέση στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Η τοποθέτηση στη θέση του προέδρου στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ), του εκπροσώπου της ΓΣΕΕ, Γιώργου Ντάση, προκάλεσε σκληρή κόντρα ανάμεσα στο γγ της Συνομοσπονδίας, Νίκο Κιουτσούκη και στον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.

Αιτία το γεγονός ότι η πλευρά του υπουργείου Οικονομικών, αποδέχτηκε την τοποθέτηση Ντάση, αλλά ταυτόχρονα επέτρεψε την ύπαρξη άλλου ενός εκπροσώπου της ΓΣΕΕ στην ΕΟΚΕ, ο οποίος όμως είναι ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γιάννης Παναγόπουλος, που πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕ, παράταξη από την οποία προέρχεται και ο κ. Ντάσης.

Οι υπόλοιπες θέσεις καλύπτονται από εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ, με συνέπεια να μένει χωρίς εκπροσώπηση στην ΕΟΚΕ η παράταξη της ΔΑΚΕ, για πρώτη φορά. Ο κ. Κιουτσούκης έχει ήδη προβεί σε επιστολές διαμαρτυρίας τόσο προς το υπουργείο Οικονομικών, όσο και προς τους αρμόδιους φορείς της Ε.Ε.. Η πλευρά Κιουτσούκη μάλιστα, εκφράζει εύλογη απορία γιατί ο νέος υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, δεν αποδέχτηκε απόφαση του προκατόχου κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, με την οποία επιτρεπόταν η ύπαρξη εκπροσώπου και από την παράταξη της ΔΑΚΕ.

Συνδικαλιστικές πηγές θέλουν ο κ. Χουλιαράκης να διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον κ. Παναγόπουλο, καθώς και οι δύο προέρχονται από το πάλαι ποτέ «Σημιτικό μπλοκ» και υποστηρίζουν ότι αυτός είναι ο λόγος που το υπουργείο Οικονομικών άφησε εκτός ΕΟΚΕ τη ΔΑΚΕ. Πάντως με ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ κάνει λόγο για τιμητική επιλογή για τη χώρα, στο πρόσωπο του κ. Ντάση και, εμμέσως πλην σαφώς απαντάει στην κριτική που έχει δεχτεί από τη ΔΑΚΕ, τονίζοντας ότι η «αντικατάστασή του από άλλο εκπρόσωπο της ΓΣΕΕ θα είχε ως συνέπεια να απολέσει η Ελλάδα το προνόμιο της προεδρίας του θεσμού αυτού. Με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, το Υπουργείο Οικονομικών αποκατέστησε τον κ. Ντάση ως εκπρόσωπο στην ΕΟΚΕ και στηρίζει αυτή την επιλογή».