Οικονομία

Θετική απόκριση για το νέο οικονομικό επιτελείο

Θετική απόκριση για το νέο οικονομικό επιτελείο Θετική απόκριση για το νέο οικονομικό επιτελείο
Θετική απόκριση για το νέο οικονομικό επιτελείο Θετική εκτιμάται ότι μπορεί να είναι μεσομακροπρόθεσμα, η αντίδραση των αγορών στο ενδεχόμενο να δοθούν τα «κλειδιά» της ελληνικής οικονομίας στον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Ανάλογα θετική υπολογίζεται ότι μπορεί να είναι η αντίδραση και για τη συμμετοχή στο οικονομικό επιτελείο, με πιο ενεργό ρόλο και για το Γιώργο Χουλιαράκη.

Βέβαια, οι αγορές θα περιμένουν να αποτιμήσουν στην πράξη τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου – παλιού οικονομικού επιτελείου. Ουσιαστικά, θα περιμένουν για τις πρώτες κομβικές κινήσεις και πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν από τους νέους ενοίκους του 6ου ορόφου της οδού Νίκης 3-5 και οι οποίες εστιάζονται στο πεδίο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, για να σταθμίσουν τη στάση τους.

Πάντως είναι γνωστό εδώ και μέρες ότι η συμμετοχή επενδυτών στην αγορά ελληνικών ομολογιακών τίτλων διευρύνεται, ενώ στο μικροσκόπιο τίθενται και άλλες αξίες. Θεσμικοί με μεγάλη πείρα, όπως η Northern Asset Management του κ. Γ. Παπαμαρκάκη, αλλά και ιδιώτες επενδυτές, που όλο το διάστημα ήταν παρόντες στην ελληνική αγορά, εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους. Δεν είναι τυχαίο ότι η παρέλαση των ξένων private equity funds αναμένεται να αρχίσει μόλις ορκιστεί η νέα κυβέρνηση.