Οικονομία

ΙΝΕΔΙΒΙΜ: Ολοκλήρωση της διεξαγωγής της Εβδομάδας Επιχειρηματικής Επιτάχυνσης «ideatree»

ΙΝΕΔΙΒΙΜ: Ολοκλήρωση της διεξαγωγής της Εβδομάδας Επιχειρηματικής Επιτάχυνσης «ideatree»
ΙΝΕΔΙΒΙΜ: Ολοκλήρωση της διεξαγωγής της Εβδομάδας Επιχειρηματικής Επιτάχυνσης «ideatree» Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ολοκλήρωση της διεξαγωγής της Εβδομάδας Επιχειρηματικής Επιτάχυνσης, η οποία στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία στο πλαίσιο του 2 Πανελληνίου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας με την ονομασία «ideatree».

Στο στάδιο αυτό οι επτά ομάδες με την μεγαλύτερη βαθμολογία, οι οποίες είχαν αναδειχθεί μέσα από την πρώτη φάση αξιολόγησης του διαγωνισμού, έλαβαν μέρος σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιχειρηματικού επιταχυντή. Το πρόγραμμα έλαβε χώρα στο Καρπενήσι Ευρυτανίας όπου οι ομάδες με την κατάλληλη υποστήριξη από έμπειρους επαγγελματίες & μέντορες κλήθηκαν να βελτιώσουν και να εξελίξουν τις επιχειρηματικές του ιδέες.

Το εγχείρημα ήταν ιδιαίτερα πρωτοπόρο για τα ελληνικά δεδομένα. Το πρόγραμμα περιείχε στοχευμένες δραστηριότητες και κατάλληλη καθοδήγηση από καταξιωμένους μέντορες, ούτως ώστε οι ομάδες να ωριμάσουν τα επιχειρηματικά τους πλάνα και τα υπό ανάπτυξη προϊόντα και υπηρεσίες τους.

Μεταξύ των μεντόρων ήταν ο Δρ. Γρηγόρης Γιοβανώφ καθηγητής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στο τεχνολογικό ινστιτούτο ΑΙΤ, ο κ.Francesco Benincasa investment manager στο PJ Tech Catalyst venture capital fund, ο κ. Ζήσης Μπέλλας συνιδρυτής και εμπορικός διευθυντής της εταιρείας Pollfish και ο κ. Ιωάννης Δήμου διευθύνων εταίρος της εταιρείας Blue Note Consulting.

Επτά ομάδες, τριάντα νέοι επιχειρηματίες, μέσα σε μία εβδομάδα, εργάστηκαν, έμαθαν, δικτυώθηκαν, βελτίωσαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και ετοιμάστηκαν για τον μεγάλο τελικό που θα αναδείξει και τους νικητές του διαγωνισμού “ideatree”.

Τα έπαθλα του διαγωνισμού “ideatree” είναι:

Χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 25.000€
Φιλοξενία και mentoring στους κορυφαίους συνεργατικούς χώρους που λειτουργούν στη χώρα μας: Orange Grove , Found.ation, Impact Hub, The Cube Athens, Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (ΘΕΑ)
Πέντε (5) υποτροφίες στα εξ’ αποστάσεως προγράμματα επιμόρφωσης του ΚΕΚ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Μία (1) υποτροφία για το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Athens Tech College: Master of Science in the Management of Business Innovation and Technology (MBIT) και
Δύο (2) υποτροφίες φοίτησης για το πρόγραμμα σπουδών Diploma in Digital Marketing του Business College of Athens (BCA).
O Δήμος Καρπενησίου, καθώς και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υπήρξαν θερμοί υποστηρικτές του επιχειρηματικού επιταχυντή “ideatree”.

Περισσότερες πληροφορίες για το “ideatree” στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.ideatree.gr