Οικονομία

Χιλιάδες νέοι χαμένοι από νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό

Χιλιάδες νέοι χαμένοι από νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό Χιλιάδες νέοι χαμένοι από νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό
Νέο νομοσχέδιο καταργεί ευνοϊκές ρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό  - Ποιοι θα είναι οι χαμένοι Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Πριν απο την μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό που θα κατατεθείτον Νοέμβριο θα κατατεθεί ένα άλλο νομοσχέδιο που θα καταργεί διατάξεις του νομοσχεδίου «Στρατούλη», ευνοικές για χιλιάδες ασφαλισμένους. Η κατάργηση αυτή των ρυθμίσεων στο Ασφαλιστικό είναι μνημονιακή δέσμευση.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο μιλώντας απο το βήμα της βουλής και περιγράφοντας τις νέες παρεμβάσεις σε Ασφαλιστικό και εργασιακά έκανε γνωστό ότι θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες νέο νομοσχέδιο που θα καταργεί μια σειρά από ευνοικές διατάξεις όπου και θα επηρεάσουν αρνητικά χιλιάδες ασφαλισμένους.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr περίπου 20.000 ανασφάλιστοι υπερήλικες δεν θα λάβουν ξανά την κατώτατη σύνταξη του ΟΓΑ όπως είχε νομοθετηθεί από τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Στρατούλη αφού η διάταξη θα καταργηθεί.

Το ίδιο αναμένεται να υποστεί και διάταξη που αφορά περίπου 5.000 οφειλέτες του ΟΑΕΕ με χρέη προς το Ταμείο έως 50.000 ευρώ, οι οποίοι θα μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν, με συμψηφισμό της καταβαλλόμενης σύνταξης με την οφειλή τους και τώρα εγκλωβίζονται και πάλι στο χρέος τους.

Επίσης, μηχανικοί – ασφαλισμένοι στο ΤΣΜΕΔΕ, οι οποίοι ήθελαν να επιλέξουν έως και 3 κατώτερες ασφαλιστικές κατηγορίες για να εξοικονομήσουν δαπάνη μειώνοντας τις εισφορές τους, θα υποχρεωθούν να καταβάλλουν αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, αφού και αυτή η διάταξη αναμένεται να καταργηθεί.