Οικονομία

Επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ για όλους τους ανέργους ζητά το ΕΚΛ

Επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ για όλους τους ανέργους ζητά το ΕΚΛ Επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ για όλους τους ανέργους ζητά το ΕΚΛ
Επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ για όλους τους ανέργους ζητά το ΕΚΛ Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους και μέτρα ουσιαστικής προστασίας για τις οικογένειες τους ζήτησε για άλλη μια φορά το Εργατικό Κέντρο Λάρισας που πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΔ στη Λάρισα.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας παραβρέθηκε η διοίκηση του ΕΚΛ και οι απολυμένοι εργαζόμενοι στα Σούπερ Μάρκετ Λάρισα που παραμένουν απλήρωτοι πάνω από δυο χρόνια.

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Τάσος Τσιαπλές είπε: «Το εργατικό κέντρο Λάρισας σήμερα πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ Λάρισας διεκδικώντας μέτρα στήριξης των οικογενειών όπως την καταβολή επιδόματος ανεργίας 600 ευρώ για όσο χρόνο παραμένει κάποιος στην ανεργία χωρίς περιορισμό, φαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανέργους και στις οικογένειές τους, να παγώσουν τα χρέη στις τράπεζες και στις εφορίες και να μειωθούν κατά 50 % τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.

Μέτρα κατά της ανεργίας
Ταυτόχρονα διεκδικούμε μέτρα κατά της ανεργίας όσο γίνεται στα πλαίσια αυτού του συστήματος. Υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις που τις έχουμε καταθέσει κ’ επανάληψη αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμο. Ταυτόχρονα διεκδικούμε για τους μεγάλου χρονικού διαστήματος απλήρωτους εργαζόμενους άμεσα να πληρωθούν, διεκδικούμε να καταβληθεί ένα έκτακτο βοήθημα 1000 ευρώ στους απολυμένους από τα Σούπερ Μάρκετ Λάρισα πράγμα που έχουν υποσχεθεί τρεις διαδοχικά κυβερνήσεις αλλά δεν έχει γίνει ποτέ.

Κάλεσμα εργαζομένων
Θέλουμε να καλέσουμε όλους τους ανέργους να αφήσουν την ζωή που κάνουν και να δουν τη ζωή που χάνουν. Να πάρουν μέρος στην αυριανή πικετοφορία που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 18,30 στο εργατικό κέντρο, στις 21 Οκτωβρίου μαζικό μεγάλο συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας στις 7 το απόγευμα και προετοιμαζόμαστε για την πανεργατική απεργία στις 12 Νοέμβρη για να δοθεί βροντερή απάντηση στα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση».

Αμέσως μετά τις δηλώσεις ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας ο κ. Τάσος Τσιαπλές συνοδευόμενος από την Επιτροπή Αγώνα των απολυμένων των Σούπερ Μάρκετ Λάρισα επισκέφθηκαν την διευθύντρια του ΟΑΕΔ Λάρισας κα. Τσιούρβα και της παρέδωσαν για άλλη μια φορά τα αιτήματα των εργαζομένων σχετικά με την οικονομική τους στήριξη.