Οικονομία

Ύβρεις και απειλές σε μέλη της Επιτροπής Σοφών για το Ασφαλιστικό

Ύβρεις και απειλές σε μέλη της Επιτροπής Σοφών για το Ασφαλιστικό Ύβρεις και απειλές σε μέλη της Επιτροπής Σοφών για το Ασφαλιστικό
Ύβρεις και απειλές σε μέλη της Επιτροπής Σοφών για το Ασφαλιστικό Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Καταγγελία για ύβρεις και φραστικές επιθέσεις, μέσω διαδικτύου και τηλεφώνου, έγινε από ορισμένα μέλη της Επιτροπής Σοφών. Με αφορμή το επίμαχο πόρισμα, που εάν τελικά εφαρμοστεί είναι πιθανό να οδηγήσει σε μειώσεις, ακόμα και σε ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις, ορισμένα μέλη, φέρεται ότι δέχτηκαν απειλές για τη σωματική τους ακεραιότητα, από αγνώστους που τηλεφώνησαν από απόκρυψη, στους ίδιους.

Τα μέλη της Επιτροπής, που έγιναν αποδέκτες των συγκεκριμένων επιθέσεων προσανατολίζονται να ζητήσουν αστυνομική προστασία, εάν αυτές συνεχιστούν.

Παρέμβαση για το θέμα πραγματοποίησε σήμερα, το μέλος της Επιτροπής και γνωστός εργατολόγος, Δημήτρης Μπούρλος, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν τέτοια περιστατικά, που τα χαρακτήρισε όμως «μεμονωμένα». Ο κ. Μπούρλος ξεκαθάρισε ότι η Επιτροπή «δεν κόβει συντάξεις» και πρόσθεσε ότι ο ίδιος διαφώνησε με την κεντρική ιδέα του πορίσματος, μια διαφωνία που καταγράφηκε. Υπενθύμισε ότι το 1/3 της Επιτροπής αποτελείτο από δικαστές που είχαν κρίνει αντισυνταγματικές τις προηγούμενες περικοπές και στόχος ήταν να υπάρξουν προτάσεις που αντιμετωπίζουν την «σκληρή πραγματικότητα των Ασφαλιστικών Ταμείων».