Οικονομία

Κορκίδης: Υπό προϋποθέσεις η είσπραξη των εισφορών μέσω Taxisnet

Κορκίδης: Υπό προϋποθέσεις η είσπραξη των εισφορών μέσω Taxisnet Κορκίδης: Υπό προϋποθέσεις η είσπραξη των εισφορών μέσω Taxisnet
Κορκίδης: Υπό προϋποθέσεις η είσπραξη των εισφορών μέσω Taxisnet Θετικά αντιμετωπίζει η ΕΣΕΕ το ενδεχόμενο να καταστεί δυνατή η είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες μέσω του TAXISNET. Ως προϋπόθεση τίθεται η ύπαρξη μιας ενοποιημένης και σαφώς προσδιορισμένης διαδικασίας.

Όπως δήλωσε νωρίτερα για το θέμα, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Βασίλης Κορκίδης «έχουμε ήδη προτείνει το ποσοστό χρέωσης σε κάθε απόδειξη υπέρ της κοινωνικής ασφάλισης, με την προϋπόθεση ότι θα συγκεντρώνεται, θα εκκαθαρίζεται, θα αποδίδεται, αλλά και θα εκπίπτει ως δαπάνη της επιχείρησης».

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ επανέλαβε την πάγια θέση της Συνομοσπονδίας ότι «πρέπει να δημιουργηθεί μία χαμηλή κατηγορία "εισόδου" και "εξόδου" στον ΟΑΕΕ, στην οποία θα ενταχθούν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που σήμερα δραστηριοποιούνται στις περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων και στα νησιά, αλλά και οι νεοεισερχόμενοι επιχειρηματίες, ενώ στην κατηγορία εξόδου όσοι έχουν συμπληρώσει τον ασφαλιστικό τους βίο. Πρέπει, επίσης να ληφθεί μέριμνα για τις εποχικά λειτουργούσες επιχειρήσεις, αφού δεν είναι δυνατόν ένας επιχειρηματίας που στην ουσία λειτουργεί την επιχείρησή του ορισμένους μήνες το χρόνο και τον υπόλοιπο βρίσκεται σε αδράνεια να κατατάσσεται στην ίδια κατηγορία καθ’ όλο το έτος».

Η ΕΣΕΕ συμφωνεί και με την πρόταση της Επιτροπής Σοφών, ώστε να μετεξελιχθεί το ΙΚΑ σε ένα και μόνο εθνικό φορέα κοινωνικής ασφάλισης, ο οποίος θα συμπεριλάβει όλους τους φορείς κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών, με ενιαίους κανόνες και χωρίς εξαιρέσεις. Σε κάθε περίπτωση, πάγια θέση της Συνομοσπονδίας είναι, ειδικά για τον ΟΑΕΕ «εκτός από το βασικό ποσό μιας "χαμηλής" κατηγορίας, να επικρατήσει η βούληση, ώστε οι εισφορές να συνδεθούν με το πραγματικό εισόδημα, δηλαδή τον τζίρο της επιχείρησης».