Οικονομία

ΟΑΕΔ: Από «κόσκινο» όλες οι πληρωμές μετά το σκάνδαλο στη Λάρισα

ΟΑΕΔ: Από «κόσκινο» όλες οι πληρωμές μετά το σκάνδαλο στη Λάρισα ΟΑΕΔ: Από «κόσκινο» όλες οι πληρωμές μετά το σκάνδαλο στη Λάρισα
ΟΑΕΔ: Από «κόσκινο» όλες οι πληρωμές μετά το σκάνδαλο στη Λάρισα Μετά την τεράστια απάτη στον ΟΑΕΔ Λάρισας και την υπεξαίρεση 8,5 εκ. ευρώ, έχει σημάνει συναγερμός στα κεντρικά του Οργανισμού στην Αθήνα.

Μετά τον σάλο για το σκάνδαλο της Λάρισας, η διοικήτρια του Οργανισμού, Μαρία Καραμεσίνη, έδωσε εντολή να ελεγχθούν εξονυχιστικά όλες οι πληρωμές σε όλες τις Διευθύνσεις του ΟΑΕΔ.

« Η έρευνα θα πάει σε βάθος. Το δημόσιο χρήμα πρέπει να προστατευτεί από αυτούς που το λυμαίνονταν τα προηγούμενα χρόνια. Το περιστατικό της Λάρισας είναι καθαρά περίπτωση διαφθοράς. Υπήρξε αδυναμία του Οργανισμού να το εντοπίσει. Με αφορμή τη μαύρη τρύπα, στο ταμείο του ΟΑΕΔ Λάρισας, των 8,5 εκ ευρώ που εντόπισαν οι επιθεωρητές του Οργανισμού πρέπει να δούμε πώς θα οχυρωθούμε. Εκτός, λοιπόν, από τα δύο πορίσματα που πήγαν ήδη στον εισαγγελέα και τις αντίστοιχες ΕΔΕ, έχουμε ζητήσει και τη συνδρομή των οικονομικών επιθεωρητών του υπουργείου Οικονομικών. Η ειδική ομάδα που συγκροτείται θα πάει παντού, θα ψάξει να βρει με ποιόν τρόπο ακριβώς υπεξαιρέθηκαν τα χρήματα στη Λάρισα και θα διορθώσει τις αδυναμίες του συστήματος πληρωμών» δήλωσε στην ΕΡΤ Λάρισας η διοικήτρια του ΟΑΕΔ.