Οικονομία

Αυξηση στα τέλη κυκλοφορίας 2016 αντί του ΦΠΑ στην παιδεία

Αυξηση στα τέλη κυκλοφορίας αντί του ΦΠΑ στην παιδεία Αυξηση στα τέλη κυκλοφορίας αντί του ΦΠΑ στην παιδεία
Αυξηση στα τέλη κυκλοφορίας 2016 αντί του ΦΠΑ στην παιδεία Από την κυβέρνηση καταβάλλεται προσπάθεια έτσι ώστε να είναι έτοιμο το σχέδιο για τα νέα τέλη κυκλοφορίας του 2016 που θα πληρώσουν φέτος οι εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών.  Η αύξηση αυτή θα είναι και ένα απο τα ισοδύναμα για να μην εφαρμοστεί ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση μετά και την εμπλοκή που παρουσιάστηκε από τους θεσμούς για τον κλιμακωτό ΦΠΑ στην παιδεία.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ολοκληρώνουν το σχέδιο για τα νέα τέλη κυκλοφορίας που θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους. Οπως προαναφέρθηκε, τα τέλη κυκλοφορίας ενδεχομένως να είναι και ένα από τα ισοδύναμα μέτρα που θα οδηγήσουν στην κατάργηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να αυξηθούν τα τέλη κυκλοφορίας στα υψηλού κυβισμού και ακριβά αυτοκίνητα. Ταυτόχρονα σχεδιάζεται να ενταχθούν στο σύστημα των τελών κυκλοφορίας και αυτοκίνητα που σήμερα δεν πληρώνουν τέλη όπως για παράδειγμα ορισμένα πετρελαιοκίνητα και υβριδικά. Επίσης, θα καταργηθούν πολλές εξαιρέσεις που ίσχυαν σήμερα για αρκετές κατηγορίες οχημάτων και μοτοσικλετών.