Πολιτική

Ακονίζονται τα μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ

Ακονίζονται τα μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ
Στο επιτελείο του Χάρη Δούκα θεωρούν ότι η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων κινήθηκε για να ελέγξει την αποστολή sms προεκλογικού χαρακτήρα μετά από πίεση του Μεγάρου Μαξίμου.

Μετά την ευγενή άμιλλα που χαρακτήρισε τη συνεδρίαση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ στην οποία οι έξι υποψήφιοι παρουσίασαν την πολιτική τους πλατφόρμα, ο ανταγωνισμός σκληραίνει παρόλο που, για την ώρα, η ένταση είναι ελεγχόμενη. Υπάρχει, όμως, εκνευρισμός που αποτυπώθηκε στη διαφωνία Ανδρουλάκη-Δούκα για το debate της 24ης Σεπτεμβρίου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να προτείνει όσο το δυνατόν πιο ελεύθερο διάλογο και τον Δήμαρχο Αθηναίων να ζητά κανόνες για να μη διακόπτει ο ένας τον άλλο και χαθεί η ουσία μέσα στη φασαρία, όπως εξηγεί συνεργάτης του.

Αυτά που λέγονται στο παρασκήνιο, πάντως, προοιωνίζονται άνοδο της θερμοκρασίας στην αντιπαράθεση μεταξύ των υποψηφίων. Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ καταλήγει στα εξής:

- Στο επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη προβάλλουν ως ένδειξη αυτοπεποίθησης την επιδίωξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για ένα όσο το δυνατόν πιο ελεύθερο debate, ενώ, αντίθετα, αποδίδουν στον Χάρη Δούκα ανασφάλεια επειδή ζητά διάλογο με σαφείς κανόνες. Υποστηρίζουν ότι δεν έχει απαντήσεις για το πώς θα συνδυάσει την ιδιότητά του ως Δημάρχου Αθηναίων με εκείνη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και δεν λείπουν τα σχόλια ότι στην ΚΕ μίλησε σαν υποψήφιος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

-Στο επιτελείο του Χάρη Δούκα θεωρούν ότι η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων κινήθηκε για να ελέγξει την αποστολή sms προεκλογικού χαρακτήρα μετά από πίεση του Μεγάρου Μαξίμου. Πιστεύουν ότι στο επιτελείο του πρωθυπουργού εκτιμούν ότι θα κερδίσει τη μάχη για την ηγεσία και τον φοβούνται. Επίσης, υποστηρίζουν ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων είναι ο μόνος που δέχεται πυρά από όλους τους συνυποψηφίους του, ακριβώς επειδή είναι το φαβορί και αυτό δεν κρύβεται μετά τη συνεδρίαση της ΚΕ, όπως λένε.

- Στο επιτελείο της Άννας Διαμαντοπούλου βλέπουν τους φανατικούς υποστηρικτές του Χάρη Δούκα πίσω από την έκταση που πήρε στα social media η κατά λάθος κοινή ανάρτηση που έκανε με την Ν. Κεραμέως. Θεωρούν μάλιστα ότι, καθόλου τυχαία, οι επιθέσεις εναντίον της έγιναν μετά τη θετική για την ίδια δημοσκόπηση της Metron Analysis.

- Στο επιτελείο του Παύλου Γερουλάνου αναδεικνύουν την πολιτικότητα της στάσης του, υποστηρίζοντας ότι αδιαφορεί για τα μικρά και εστιάζει στα μεγάλα. Οι δημοσκοπήσεις που τον δείχνουν στην τέταρτη θέση δεν τους πτοούν γιατί πιστεύουν ότι στην κάλπη θα κάνει την έκπληξη. Παραπέμπουν μάλιστα στη φράση του «δεν με κρατάει κανένας» υπαινισσόμενοι ότι άλλους τους κρατάνε.

- Ο Μιχάλης Κατρίνης ανοίγει μέτωπο κυρίως με την Άννα Διαμαντοπούλου, την οποία θεωρεί δεξιόστροφη, και με τον Χάρη Δούκα για τον οποίο θεωρεί ότι δεν μπορεί να ηγηθεί ταυτόχρονα του Δήμου Αθηναίων και του ΠΑΣΟΚ, ενώ μάλιστα δεν είναι βουλευτής. Σύντροφοί του εκτιμούν ότι διεκδικεί τη θέση του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας σε περίπτωση εκλογικής νίκης του Χ. Δούκα.

- Η Νάντια Γιαννακοπούλου καταγγέλλει «εξαφάνισή» της από τα ρεπορτάζ στις εφημερίδες ΤΑ ΝΕΑ και ΒΗΜΑ. Δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είναι φανερό ότι το συγκεκριμένο δημοσιογραφικό συγκρότημα που ιστορικά απευθύνεται στον προοδευτικό κόσμο, έχει επιλέξει να με κόβει, να με εξαφανίζει καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατίας, λογικής και δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Η ιδιοκτησία του θα ξέρει τους λόγους που της είμαι τόσο ενοχλητική, ώστε να με πολεμάει δίχως όρια».