Οικονομία

Ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο με την κατάργηση του αγροτικού πετρελαίου

Ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο με την κατάργηση του αγροτικού πετρελαίου Ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο με την κατάργηση του αγροτικού πετρελαίου
Ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο με την κατάργηση του αγροτικού πετρελαίου Με ομιλίες βουλευτών από όλα τα κόμματα, ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της αρχής, του νομοσχεδίου που προβλέπει την εφαρμογή προαπαιτούμενων μέτρων, καθώς και την ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας για ενεργειακά θέματα.

Η συζήτηση επί της αρχής έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι για να συνεχιστεί επί των άρθρων, ενώ η ψήφιση του νομοσχεδίου αναμένεται αργά το βράδυ, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που έχει ζητήσει, και επί της αρχής και επί έξι άρθρων, η ΝΔ.

Ειδικότερα, το νομοσχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, μαχαίρι στις φοροαπαλλαγές των αγροτών στο πετρέλαιο diesel, καθώς αυξάνεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης από τα 66 ευρώ στα 200 ευρώ ανά χιλιόλιτρο. Το μέτρο έχει αναδρομική ισχύ από 1-10-2015 έως 30-09-2016.

Yπενθυμίζεται εδώ πως το άρθρο 52 του νομοσχεδίου, το οποίο αφορούσε στην αύξηση του φορολογικού συντελεστή των μικρών επιχειρήσεων ζυθοποιίας αποσύρθηκε χθες, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που είχε ξεσηκώσει.