Οικονομία

Φωτίου: Καμία καθυστέρηση στο επίδομα ενοικίου κανονικά η δόση στην κάρτα αλληλεγγύης

Φωτίου: Καμία καθυστέρηση στο επίδομα ενοικίου κανονικά η δόση στην κάρτα αλληλεγγύης Φωτίου: Καμία καθυστέρηση στο επίδομα ενοικίου κανονικά η δόση στην κάρτα αλληλεγγύης
Φωτίου: Καμία καθυστέρηση στο επίδομα ενοικίου κανονικά η δόση στην κάρτα αλληλεγγύης «Σε καιρούς χαλεπούς μπορούμε να αντιστρέψουμε το φιλελεύθερο μοντέλο του ακραίου ανταγωνισμού», ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Θεανώ Φωτίου, , μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα. Η κ. Φωτίου έκανε γνωστό ότι το επίδομα ενοικίου δεν θα καθυστερήσει να πιστωθεί αλλά επίσης και η κάρτα αλληλεγγύης παρά την καθυστέρηση που παρουσιάστηκε τον προηγούμενο μήνα θα πιστωθεί κανονικά.

Η ίδια πρόσθεσε: «Είναι ανοησίες αυτά που γράφτηκαν -ότι θα αντιμετωπίσω την οικονομική κρίση με γεμιστά και μαρμελάδες- εγώ μίλησα συμβολικά». Στη συνέχεια, η κα Φωτίου ανέφερε: «Τα ίδια έγιναν και με Φίλη και Κατρούγκαλο… Όλοι οι πολιτικοί πρέπει να μη μιλάμε απλά, γιατί αυτά διαστρεβλώνονται.
Οι βουλευτές καλώς ρωτούν και καλώς ασκούν κριτική – αλλά δεν ρώτησαν πρώτα το υπουργείο»…

Η αναπληρώτρια υπουργός αναφέρθηκε επίσης στα κόκκινα δάνεια: «Για τους νεόπτωχους αστέγους, πιστεύω ότι δεν θα συμβεί το χειρότερο, αναφορικά με τους πλειστηριασμούς των κόκκινων δανείων – αλλά και τις εξώσεις. Σε 30.000 νοικοκυριά δώσαμε επιδότηση ενοικίου- με το πρόγραμμα της ανθρωπιστικής κρίσης, το οποίο θα συνεχιστεί το 2016. Είναι κρατικοί πόροι -και δεν είναι μικρό πράγμα». Η ίδια ανέφερε: «Είναι σε εξέλιξη η υλοποίηση του προγράμματος Στέγη και Επανένταξη, από το οποίο ωφελούνται 1.073 άστεγοι, ενώ παράλληλα υλοποιούνται και παράλληλες δράσεις επαγγελματικής κατάρτισης και πρόσβασης στην εργασία». Ειδικότερα, η αναπληρώτρια υπουργός εξήγησε: «Μόλις γίνεται το συμβόλαιο ενοικίου αναρτάται στο TAXIS και πιστώνεται η επιδότηση με τρόπο αυτοματοποιημένο στον ιδιοκτήτη. Τα πιστώνει η Τράπεζα της Ελλάδας».

Για ανθρώπους που διαβιούν στο δρόμο, η κα Φωτίου ανέφερε:

«Έχουμε τη λειτουργία 6 υπνωτηρίων και 14 κέντρων ημέρας. Η λειτουργία τους εντάσσεται στο νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που αναβαθμίζεται.Γίνεται καταγραφή όλων των κτιρίων ιδιοκτησίας της Πρόνοιας.

Σε ερώτηση αν υπάρχουν κονδύλια, η αναπληρώτρια υπουργός απάντησε:

«Αυτά είναι όλα χρήματα του συμφώνου εταιρικής σχέσης (το νέο ΕΣΠΑ). Σήμερα υποβάλλουμε όλα τα νέα προγράμματα, δηλαδή μέχρι τέλος Νοεμβρίου αρχές Δεκεμβρίου θα έχουν υποβληθεί όλα τα νέα προγράμματα κοινωνικής προστασίας και τα οποία έχουμε επεξεργαστεί και αναβαθμίσει.

Για το ζήτημα του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, η υπουργός είπε:

«Ξεσπά πάλι μια τεράστια ιστορία που αδικεί περίτρανα την Αριστερά, η οποία έχει ξεκάθαρες σχέσεις με τη δημοκρατία και με το φώς, ποτέ δεν κρύφτηκε πίσω από τίποτα το οποίο γίνεται σε σκοτεινούς διαδρόμους, όπως είναι η τρομοκρατία…»