Οικονομία

Αντωνοπούλου: Προτεραιότητα ύψιστης σημασίας η κοινωνική οικονομία

Αντωνοπούλου: Προτεραιότητα ύψιστης σημασίας η κοινωνική οικονομία
Αντωνοπούλου: Προτεραιότητα ύψιστης σημασίας η κοινωνική οικονομία Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο «Προτεραιότητα ύψιστης σημασίας», χαρακτήρισε την κοινωνική οικονομία για την κυβέρνηση, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, κ. Ράνια Αντωνοπούλου. Κατά την παρουσία της, στο φόρουμ για την κοινωνική επιχειρηματικότητα που διεξάγεται 9 και 10 Νοεμβρίου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η κα Αντωνοπούλου απηύθυνε χαιρετισμό, τονίζοντας ότι η κοινωνική οικονομία «συνιστά έναν εναλλακτικό τρόπο οργάνωσης της παραγωγής και της εργασίας, με έντονα τα στοιχεία της δημοκρατίας στην παραγωγή, της συλλογικότητας και της ικανοποίησης των κοινωνικών αναγκών, με σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες και το περιβάλλον».

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, παραδέχτηκε ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο δεν βοηθάει για την περαιτέρω ανάπτυξη των εγχειρημάτων της κοινωνικής οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Εργασίας έχει αποφασίσει την αναθεώρηση του νόμου που αφορά το πλαίσιο λειτουργίας των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚοινΣΕπ). Επίσης, προωθείται η κωδικοποίηση της συνεταιριστικής νομοθεσίας και η προώθηση της δημιουργίας νέων χρηματοδοτικών εργαλείων στήριξης των εγχειρημάτων της κοινωνικής οικονομίας.

Τη διοργάνωση της διημερίδας για την κοινωνική επιχειρηματικότητα πραγματοποιούν από κοινού το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας, το συνεργατικό ευρωπαϊκό δίκτυο SES Network, το δίκτυο συνεργατικότητας Impact Hub Athens και οι κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις «180 ΜΟΙΡΕΣ» και «Άνεμος Ανανέωσης».