Οικονομία

Αττική: Στάση εργασίας αύριο απο τους εργαζόμενους στην κοινωφελή εργασία

Αττική: Στάση εργασίας αύριο απο τους εργαζόμενους στην κοινωφελή εργασία
Αττική: Στάση εργασίας αύριο απο τους εργαζόμενους στην κοινωφελή εργασία Σε κινητοποίηση προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι στους δήμους της Αττικής που απασχολούνται σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για την «εκμετάλλευση τους».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) η  Παναττική Στάση Εργασίας, ξεκινάει από τις 11:30 το πρωί της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως τη λήξη του ωραρίου της πρωινής βάρδιας.

Η κινητοποίηση αφορά  εργαζόμενους στα Προγράμματα 5μηνης Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29-Αθήνα) στις 12.30 το μεσημέρι.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ υπογραμμίζει ότι προέβη στην απόφαση αυτή, ανταποκρινόμενη αφενός στα αιτήματα χιλιάδων εργαζόμενων με 5μηνη Κοινωφελής Εργασία, που δηλώνουν πώς δεν πάει άλλο με την εκμετάλλευσή τους και αφετέρου, αντιδρά στην προσπάθεια να επιβληθεί η καθιέρωση του εργασιακού αυτού… μοντέλου στο Δημόσιο και στους Ο.Τ.Α. με «φθηνό προσωπικό», με καταστρατηγημένα τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη των πρωτοβάθμιων Συλλόγων-Μελών της στην Περιφέρεια Αττικής να στηρίξουν με την συμμετοχή τους την κινητοποίηση.

NETWORK