Οικονομία

Κούνεβα: Να σπάσει το απόστημα της μαύρης εργασίας στα εργολαβικά συνεργεία

Κούνεβα: Να σπάσει το απόστημα της μαύρης εργασίας στα εργολαβικά συνεργεία Κούνεβα: Να σπάσει το απόστημα της μαύρης εργασίας στα εργολαβικά συνεργεία
Κούνεβα: Να σπάσει το απόστημα της μαύρης εργασίας στα εργολαβικά συνεργεία Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Οι συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, είναι η μόνη λύση για να σπάσει το απόστημα της απλήρωτης και μαύρης εργασίας στα εργολαβικά συνεργεία.

Η τοποθέτηση αυτή προέρχεται από την ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κα Κωνσταντίνα Κούνεβα, με αφορμή τη δίκη που πραγματοποιείται στις 8 Δεκεμβρίου, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων, όπου δικάζονται 9 δημοσιογράφοι και αλληλέγγυοι πολίτες στον αγώνα των απλήρωτων και απολυμένων καθαριστριών του Νοσοκομείου Τρικάλων. Προηγήθηκε μήνυση του ιδιώτη εργολάβου που είχε αναλάβει το 2014 το έργο της καθαριότητας. Κατά την κα Κούνεβα, που προέρχεται από το χώρο της καθαριότητας και έχει υποστεί βίαιη επίθεση, που της άφησε σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο, για τη συνδικαλιστική της δράση, οι παραπάνω πολίτες «δικάζονται, γιατί αποκάλυψαν το δουλεμπορικό καθεστώς που μαστίζει τον κλάδο και ζήτησαν την εφαρμογή του νόμου…»

Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνει ότι «κατηγορούμενοι στα δικαστήρια και έκπτωτοι, αποκλεισμένοι από τις δημόσιες συμβάσεις, έπρεπε να είναι οι εργολάβοι που παραβιάζουν κάθε άρθρο της εργατικής, ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας. Και μάλιστα διωκόμενοι με τη διαδικασία του αυτόφωρου, όπως προβλέπει ο νόμος, όταν δεν καταβάλλουν μισθούς, δώρα κλπ. και όχι αυτοί που διεκδικούν τα νόμιμα δικαιώματά τους». Και καταλήγει στην παρέμβασή της ότι «όσο κι αν οι «θύτες» παριστάνουν τα θύματα δεν πείθουν…»