Οικονομία

Προσλήψεις στα νοσοκομεία της Δυτ. Μακεδονίας ζητούν οι πολίτες

Προσλήψεις στα νοσοκομεία της Δυτ. Μακεδονίας ζητούν οι πολίτες Προσλήψεις στα νοσοκομεία της Δυτ. Μακεδονίας ζητούν οι πολίτες
Προσλήψεις στα νοσοκομεία της Δυτ. Μακεδονίας ζητούν οι πολίτες Άμεση στελέχωση του Μαμάτσειου Νοσοκομείου ζητούν φορείς και πολίτες, που από τις 11 το πρωί πραγματοποιούν συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης. Η υποστελέχωση τόσο του Μαμάτσειου Νοσοκομείου της Κοζάνης όσο και του Μποδοσάκειου της Πτολεμαΐδας καθιστούν προβληματική την παροχή υπηρεσιών υγείας στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Σταύρος Γιαννακίδης, το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης λειτουργεί μόνο με δυο παθολόγους σε μία περιοχή με 130.000 κατοίκους, ενώ με δύο παθολόγους λειτουργεί και το Μποδοσάκειο της Πτολεμαΐδας, μιας περιοχής με περίπου 50.000 κατοίκους.

"Υπάρχουν πάρα πολλές ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες γιατρών· ιδίως παθολόγων και παιδιάτρων. Η Παιδιατρική Κλινική του Μαματσείου λειτουργεί 15 μέρες το μήνα και τις άλλες 15 λειτουργεί η Παιδιατρική του Μποδοσάκειου και αυτό συμπαρασύρει και την Μαιευτική -Γυναικολογική που δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς παιδίατρο. Η τελευταία φορά που έγιναν προσλήψεις μόνιμων γιατρών ήταν το 2011. Αλλά και στις άλλες ειδικότητες, όπως στην νομάδα τεχνητού νεφρού, στην ορθοπαιδική και την καρδιολογική υπάρχουν ελλείψεις, όπως επίσης υπάρχουν ελλείψεις αναισθησιολόγων. Οι προσλήψεις επικουρικών δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες. Χρειάζονται 25 μόνιμοι γιατροί βασικών ειδικοτήτων" ανέφερε ο κ. Γιαννακίδης, τονίζοντας ότι η συμμετοχή στο συλλαλητήριο είναι μεγάλη καθώς μετέχουν 50 φορείς.