Οικονομία

Προσπάθεια ανταπεργίας καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην ΕΒΓΑ

Προσπάθεια ανταπεργίας καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην ΕΒΓΑ Προσπάθεια ανταπεργίας καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην ΕΒΓΑ
Προσπάθεια ανταπεργίας καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην ΕΒΓΑ Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, με 4άρωες στάσεις εργασίας ανά βάρδια, έως και την Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην ΕΒΓΑ.  

Έπειτα από έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να εντείνουν τις πιέσεις τους προς τη διοίκηση της εταιρίας, εξαιτίας της συνεχιζόμενης καθυστέρησης των δεδουλευμένων του Νοεμβρίου και την καθυστέρηση του μισθού του Δεκεμβρίου. Η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» ήταν, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η προσπάθεια της εταιρίας να επιβάλλει ανταπεργία (lock out). Οι τετράωρες στάσεις θα πραγματοποιούνται από τις 2 έως τις 6 τα ξημερώματα, από τις 10 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ. Οι εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει, επίσης, την Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου, να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του Σώματος Επιθεώρησης της Εργασίας (ΣΕΠΕ), στη μία το μεσημέρι, λόγω προγραμματισμένης τριμερούς συνάντησης, παρουσία εκπροσώπου των εργοδοτών και του υπουργείου Εργασίας. Μάλιστα, την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί στη μία το μεσημέρι, να πραγματοποιηθεί νέα έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων, για να αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων, με βάση τα δεδομένα που θα έχουν διαμορφωθεί έως τότε.