Οικονομία

ΠΙΣ: «Ταφόπλακα» για δεκάδες διαγνωστικά κέντρα η μείωση τιμών

ΠΙΣ: «Ταφόπλακα» για δεκάδες διαγνωστικά κέντρα η μείωση τιμών ΠΙΣ: «Ταφόπλακα» για δεκάδες διαγνωστικά κέντρα η μείωση τιμών
ΠΙΣ: «Ταφόπλακα» για δεκάδες διαγνωστικά κέντρα η μείωση τιμών Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εκφράζει την αντίθεσή του με την Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας σχετικά με τις μειώσεις στις τιμές των Διαγνωστικών Εξετάσεων.

Η απόφαση αυτή, η οποία προβλέπει μεσοσταθμική μείωση σε ποσοστό 43% στις τιμές των 51 διαγνωστικών εξετάσεων που έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή στη σχετική δαπάνη και 9% στις υπόλοιπες εργαστηριακές εξετάσεις, αποτελεί την «ταφόπλακα» για δεκάδες μικρομεσαία εργαστήρια. Μετά την εφαρμογή του clawback και του rebate, η κυβέρνηση δίνει το τελειωτικό χτύπημα στα μικρά μικροβιολογικά εργαστήρια, μειώνοντας περαιτέρω τις τιμές στις ήδη υποκοστολογημένες εξετάσεις.

Ο ΠΙΣ καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να επανεξετάσει το ζήτημα. Σε διαφορετική περίπτωση να γνωρίζει ότι είναι απολύτως υπεύθυνη για τα «λουκέτα» που θα μπουν σε δεκάδες εργαστήρια.