Οικονομία

Ασφαλιστικό: Διάλογος για να ξεπεραστούν τα αρνητικά στοιχεία για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Ασφαλιστικό: Διάλογος για να ξεπεραστούν τα αρνητικά στοιχεία για τους ελεύθερους επαγγελματίες
ΓΣΕΒΕΕ για Ασφαλιστικό: Διάλογος για να ξεπεραστούν τα αρνητικά στοιχεία για τους ελεύθερους επαγγελματίες Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο Διάλογο με την κυβέρνηση ζήτησε η ΓΣΕΒΕΕ, για να αρθούν οι αρνητικές πτυχές του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό, που επηρεάζουν κυρίως ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επιχειρηματίες που το ετήσιο εισόδημά τους ξεπερνά τις 20.000 ευρώ.

 Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας των επαγγελματοβιοτεχνών, κ. Γιώργος Καββαθάς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στην οποία συμμετείχαν και οι πρόεδροι άλλων τριών εργοδοτικών φορέων (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ), έκανε λόγο για μια «εκτενή συζήτηση που επεκτάθηκε σε όλα τα θέματα που έχουν σχέση με το σταθερό φορολογικό πλαίσιο, τη δημιουργία φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, την προσέλκυση των επενδύσεων, τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της χώρας και φυσικά και για το ασφαλιστικό».

Ο κ. Καββαθάς ζήτησε να υπάρξει «κεφαλαιοποίηση και πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών και η μεταφορά τους στο τέλος του ασφαλιστικού βίου και να προχωρήσει η εφαρμογή του εργόσημου για περιστασιακά εργαζόμενους».

Συμφωνήθηκε να υπάρξει διάλογος με την κυβέρνηση τόσο σε ό,τι αφορά στις προβλέψεις της κυβερνητικής πρότασης για το ασφαλιστικό όσο και για όλα τα άλλα ζητήματα που έχουν σχέση με την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη της οικονομίας και τη διέξοδο από την κρίση.