Οικονομία

Βγαίνουν στην εθνική οδό οι αγρότες της Λάρισας

Βγαίνουν στην εθνική οδό οι αγρότες της Λάρισας
Βγαίνουν στην εθνική οδό οι αγρότες της Λάρισας Την απόφαση που είχαν πάρει πριν από τις γιορτές για έξοδο των τρακτέρ στην εθνική οδό το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου υλοποίησαν χθες το βράδυ οι αγρότες του Νομού Λάρισας που συμμετείχαν στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Πλατύκαμπο.

Σύμφωνα με την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων του Νομού Λάρισας μπλόκα στην εθνική οδό ανάμενεται να στηθούν το τριήμερο μεταξύ της 18ης και 20ής Ιανουαρίου.

Όπως τονίστηκε στις φετινές κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων αιχμή του δόρατος θα είναι η ικανοποίηση αιτημάτων που αφορούν σε ασφαλιστικό, φορολογικό και κόστος παραγωγής. Τα σημεία όπου θα στηθούν μπλόκα και την μορφή που θα έχουν αυτές οι κινητοποιήσεις θα σηζητηθούν και αναμένεται να οριστικοποιηθούν στην πανελλαδική σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στο «Βελλίδειο» συνεδριακό κέντρο το μεσημέρι της ερχόμενης Πέμπτης 14 Ιανουαρίου.

Στην σύσκεψη έγιναν γνωστές και οι αποφάσεις των αγροτών της Λαμίας που αποφάσισαν για μπλόκα την ίδια περίοδο ενώ στις Σέρρες, προτείνουν τα μπλόκα να στηθούν από τις 16 Ιανουαρίου. Όλοι συμφώνησαν πως οι κινητοποιήσεις αποτελούν μονόδρομο καθώς τα αιτήματά τους είναι γνωστά πλέον στην κυβέρνηση από τις προηγούμενες κινητοποιήσεις και τις επαφές που είχαν με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Από τις μέχρι τώρα επαφές φαίνεται ότι δεν τα βρήκαν με την Πανελλήνια Επιτροπή Μπλόκων η οποία έχει αποφασίσει την κάθοδο των τρακτέρ στην εθνική οδό από τις αρχές Δεκεμβρίου στην πανελλαδική σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στον Παλαμά Καρδίτσας.Απομένει η ημερομηνία εξόδου των τρακτέρ στην εθνική οδό και τα σημεία που θα στηθούν μπλόκα.

NETWORK