Οικονομία

Άδειασμα από την Κομισιόν στα περι θετικής ανταπόκρισης στο Ασφαλιστικό

Άδειασμα από την Κομισιόν στα περι θετικής ανταπόκρισης στο Ασφαλιστικό Άδειασμα από την Κομισιόν στα περι θετικής ανταπόκρισης στο Ασφαλιστικό
Άδειασμα από την Κομισιόν στα περι θετικής ανταπόκρισης στο Ασφαλιστικό Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει διατυπώσει καμία εκτίμηση σχετικά με τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ουσιαστικά διαψεύδοντας πρόσφατο τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters που ήθελε τους ευρωπαίους εταίρους να έχουν κάνει μία θετική πρώτη αποτίμηση του ελληνικού σχεδίου αλλά τις αναφορές του Υπουργού Εργασίας κ. Κατρούγκαλου με τις ίδιες εκτιμήσεις.

Υπό αξιολόγηση βρίσκεται η πρόταση των ελληνικών Αρχών για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού που παρέλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου της Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά.
 
«H αξιολόγηση της πρότασης βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι θεσμοί θα συζητήσουν περαιτέρω το θέμα κατά τη διάρκεια της αποστολής των εκπροσώπων των θεσμών που θα πραγματοποιηθεί αργότερα εντός του μήνα», ανέφερε ο κ. Σχοινάς. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι σε αυτό το στάδιο η Επιτροπή δεν έχει ολοκληρώσει την αξιολόγησή της, προσθέτοντας ότι κάθε αναφορά ως προς τη θέση της Επιτροπής σε αυτό το θέμα συνιστά αβάσιμη εικασία.
 
Ο κ. Σχοινάς κατέληξε λέγοντας ότι η αξιολόγηση θα γίνει μέσα από διεξοδική συζήτηση με τις ελληνικές Αρχές και τους άλλους θεσμούς.

Η εικόνα αυτή από τους δανειστές αποτυπώνεται και στο σημερινό ρεπορτάζ του dikaiologitika.gr για τις απαιτήσεις των δανειστών στην Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση με περικοπές στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις αλλα και κατάργηση των εφάπαξ

δείτε εδώ το δημοσίευμα για τις απαιτήσεις των δανειστών στο Ασφαλιστικό