Οικονομία

Σοβαρά επεισόδια στην Κομοτηνή με αγρότες

Ένταση από αγρότες στην Κομοτηνή Ένταση από αγρότες στην Κομοτηνή
Σοβαρά επεισόδια στην Κομοτηνή με αγρότες Το σχέδιο νόμου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς παρουσιάζει αυτή την ώρα σε ευρεία σύσκεψη στην Κομοτηνή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος για τον ίδιο λόγο θα επισκεφθεί επίσης την Καβάλα και την Ξάνθη.

Στο κτίριο της πρώην νομαρχίας Ροδόπης όπου λαμβάνει χώρα η σύσκεψη βρίσκονται συγκεντρωμένοι αγρότες οι οποίοι νωρίτερα επιχείρησαν να εισέλθουν στο χώρο και απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ που έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Ο υπουργός πήγε απευθείας στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας και συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη. Οι αγρότες απαίτησαν να βγει ο υπουργός εκτός κτηρίου να τους μιλήσει, ωστόσο ενημερώθηκαν από την αστυνομία ότι μόνο μια αντιπροσωπεία τους θα μπορούσε να συναντήσει τον υπουργό.

Κάπου εκεί ξεκίνησαν τα επεισόδια. Οι αγρότες άρχισαν να πετούν καπνογόνα και οι αστυνομική δύναμη που βρισκόταν επί τόπου κάλεσε ενισχύσεις. Τα ΜΑΤ έκαναν την εμφάνισή τους. Οι αγρότες προσπάθησαν να εισέλθουν στη κτήριο και τότε έγινε χρήση δακρυγόνων. Ακολούθησε νέα ένταση με τους αγρότες να φτάνουν ως την είσοδο την οποία μάλιστα έσπασαν.