Οικονομία

ΣτΕ: Δικαίωσε ασφαλιστικούς φορείς (ΤΕΑ – ΕΑΠΑΕ) για τις συντάξεις τους

ΣτΕ: Δικαίωσε ασφαλιστικούς φορείς (ΤΕΑ – ΕΑΠΑΕ) για τις συντάξεις τους
ΣτΕ: Το ΤΕΑ – ΕΑΠΑΕ επικράτησε στην κόντρα με το υπουργείο Εργασίας - Δικαίωσε ασφαλιστικούς φορείς για τις συντάξεις τους Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλου Δεκτή έκανε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), την αίτηση φορέων ασφαλιστικών συλλόγων για να ακυρωθεί προγενέστερη απόφαση του υπουργείου Εργασίας, με την οποία καθίστατο υποχρεωτική η επιβολή ελάχιστης υποχρεωτικής εισφοράς εργοδοτών προς το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Επικουρικής Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (ΤΕΑ - ΕΑΠΑΕ), να ισούται με την αντίστοιχη εισφορά για το  δημόσιο υποχρεωτικό σύστημα ασφάλισης.

Ουσιαστικά, ακυρώνεται σχετικό έγγραφο που είχε δημοσιοποιηθεί στις 19 Σεπτεμβρίου 2014 και το οποίο είχε σταλεί από τη γενική διευθύντρια Κοινωνικής Ασφάλισης, προς την Εθνική Αναλογιστική Αρχή.

Την προσφυγή είχαν πραγματοποιήσει η Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος, η Ένωση Συνταξιούχων Ασφαλιστών και το ΤΕΑ – ΕΑΠΑΕ. Οι φορείς υποστήριξαν ότι με το εν λόγω έγγραφο επηρεάζεται η βιωσιμότητα του Ταμείου, ενώ δυνητικά μπορεί να επηρεαστεί και το ύψος των καταβαλλόμενων συντάξεων, αφού θα μπορούσε να προκύψει πρόβλημα στην είσπραξη εισφορών, άρα και εσόδων. Το ΣτΕ αποδέχτηκε τις αιτιάσεις και την επιχειρηματολογία των φορέων και ακύρωσε το επίμαχο έγγραφο