Οικονομία

Υπουργείο Εργασίας: Άκαρπη συνάντηση με τους αγρότες

Υπουργείο Εργασίας: Άκαρπη συνάντηση με τους αγρότες
Υπουργείο Εργασίας: Άκαρπη συνάντηση με τους αγρότες Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο Δίχως ουσιαστικό αποτέλεσμα, ολοκληρώθηκε το απόγευμα, συνάντηση που πραγματοποίησε ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων Ελλάδας.

Έγινε ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τους εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου, να επισημαίνουν τη δραματική επιβάρυνση που πρόκειται να υποστούν, εάν τελικά γίνει πράξη η πρόθεση του υπουργείου και αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλουν στον ΟΓΑ, από το 7% που είναι σήμερα, στο 20%, έως το 2019, το αργότερο. Η πλευρά του υπουργείου διευκρίνισε τα κρίσιμα σημεία του προσχεδίου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και επιφυλάχθηκε για παρεμβάσεις βελτιωτικού χαρακτήρα, εφόσον δεν θα πλήττονται τα έσοδα των Ταμείων.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό, αύριο στις 11:30 το πρωί, πραγματοποιούν κοινή συνέντευξη τύπου ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Ευάγγελος Αποστόλου και ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης, στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.