Οικονομία

Διαδοχικές συναντήσεις με ελεύθερους επαγγελματίες και νέους επιστήμονες

Διαδοχικές συναντήσεις με ελεύθερους επαγγελματίες και νέους επιστήμονες Διαδοχικές συναντήσεις με ελεύθερους επαγγελματίες και νέους επιστήμονες
Διαδοχικές συναντήσεις με ελεύθερους επαγγελματίες και νέους επιστήμονες Από τον Βασίλη Αγγέλοπουλο Νέο γύρο επαφών και συναντήσεων με κλάδους εργαζομένων που διαμαρτύρονται για το νέο Ασφαλιστικό, εγκαινιάζει σε λίγη ώρα η κυβέρνηση. Η αρχή αναμένεται να γίνει στις 11:30 με τον υφυπουργό Εργασίας κ. Τάσο Πετρόπουλο, να συναντάται με εκπροσώπους των ελεύθερων επαγγελματιών.

Η δεύτερη φάση των συναντήσεων, είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού στις 12:00 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, αναμένεται να υποδεχθούν τους εκπροσώπους από τους κλάδους των νέων επιστημόνων και ειδικότερα των μηχανικών, των γιατρών και των δικηγόρων.

Με τις δύο αυτές συναντήσεις, η κυβέρνηση θα επιδιώξει να κάμψει τις όποιες αντιδράσεις υπάρχουν στα μέτρα που προτείνονται για το νέο Ασφαλιστικό και ειδικά για το σκέλος της αύξησης των εισφορών, που έχει προκαλέσει και τη σφοδρότητα των κινητοποιήσεων, τις τελευταίες δύο εβδομάδες.