Οικονομία

Τα τρακτέρ στις πόλεις βάζουν οι αγρότες

Τα τρακτέρ στις πόλεις βάζουν οι αγρότες Τα τρακτέρ στις πόλεις βάζουν οι αγρότες
Τα τρακτέρ στις πόλεις βάζουν οι αγρότες Τον δικό τους παλμό στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε διάφορα σημεία της χώρας, δίνουν με τα τρακτέρ τους μέσα σε πόλεις και χωριά οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, συμμετέχοντας ενεργά και δυναμικά, στην 24ωρη απεργία που προκήρυξαν σήμερα ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και οργανώσεις ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

«Θα τους στηρίξουμε, όπως το κάνουν και αυτοί για περισσότερο από δύο εβδομάδες», τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συντονιστής του μπλόκου στην αερογέφυρα Θέρμης, ανατολικά της Θεσσαλονίκης, Μίλτος Χαρέλης, προσθέτοντας «πάμε με τα τρακτέρ μας, γιατί αυτή είναι η σημαία του αγρότη». Υπενθυμίζουμε πάντως ότι ήδη από τις προηγούμενες ημέρες άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα προλείαιναν το έδαφος για το τι μέλλε γενέσθαι σήμερα και τόνιζαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «οι πόλεις στις 4 του Φλεβάρη 2016, θα ζήσουν πρωτόγνωρες καταστάσεις».

Οι περισσότεροι πάντως στα μπλόκα της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, δεν προτίθενται σήμερα να φρακάρουν τους δρόμους, τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι, οπότε και αναμένεται να λήξουν στα συλλαλητήρια.