Οικονομία

Εξετάζεται η δυνατότητα να μην χάνουν την ρύθμιση όσοι δεν πληρώνουν την δόση

Εξετάζεται η δυνατότητα να μην χάνουν την ρύθμιση όσοι δεν πληρώνουν την δόση Εξετάζεται η δυνατότητα να μην χάνουν την ρύθμιση όσοι δεν πληρώνουν την δόση
Εξετάζεται η δυνατότητα να μην χάνουν την ρύθμιση όσοι δεν καταβάλλουν μία δόση Τρόπο να μην αποβάλλονται από το Ασφαλιστικό Σύστημα, όσοι βγαίνουν εκτός ρύθμισης, μελετάει το υπουργείο Εργασίας. Όπως αποκάλυψε στη Βουλή, ο υφυπουργός Εργασίας, κ. Τάσος Πετρόπουλος ήδη στον ΟΑΕΕ λαμβάνονται μέτρα για κάποιες ειδικές περιπτώσεις οφειλετών.

Πρόσθεσε δε, ότι με τις νέες ασφαλιστικές ρυθμίσεις και την προσαρμογή της ασφαλιστικής εισφοράς με τα κέρδη, δεν θα αποβάλλονται ασφαλισμένοι από μια ρύθμιση, επειδή δεν μπορούν να καταβάλλουν τη δόση.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υφυπουργού Εργασίας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, ο κ. Πετρόπουλος επιβεβαίωσε το στοιχείο ότι από τους 115.000 οφειλέτες του ΙΚΑ, που είχαν ενταχθεί στη ρύθμιση, έχουν μέσα σε λίγους μήνες, απενταχθεί περίπου 34.000, με συνέπεια το μεγαλύτερο Ασφαλιστικό Ταμείο της χώρας, να χάνει έσοδα περίπου 1 δισ ευρώ.