Οικονομία

Στο Σύνταγμα την Παρασκευή «παρατάσσουν» οι αγρότες τα τρακτέρ

Στο Σύνταγμα την Παρασκευή «παρατάσσουν» οι αγρότες τα τρακτέρ Στο Σύνταγμα την Παρασκευή «παρατάσσουν» οι αγρότες τα τρακτέρ
Στο Σύνταγμα την Παρασκευή «παρατάσσουν» οι αγρότες τα τρακτέρ Την κάθοδό τους στην Αθήνα, ακόμα και με τρακτέρ αποφάσισαν αγρότες και κτηνοτρόφοι στην χθεσινή σύσκεψή τους στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας στην Λάρισα. Βέβαια, οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν με τα τρακτέρ το κέντρο της Αθήνας από τα πιο κοντινά μπλόκα, ενώ οι υπόλοιποι θα κατεβούν στην πρωτεύουσα με πούλμαν ή αυτοκίνητα.

Παράλληλα,αποφάσισαν να προχωρήσουν σε πολύωρους ή επ΄αόριστον αποκλεισμούς εθνικών οδών και παράδρομων, ενώ θα μπλοκάρουν και τελωνεία, λιμάνια και αεροδρόμια.

Επιπλέον, κατάρτισαν ένα πλαίσιο αιτημάτων ζητώντας μεταξύ άλλων:1)Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ ανά άτομο, 2)Απόσυρση των προτάσεων για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, 3)Αφορολόγητο πετρέλαιο και κατάργηση του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια, 4)Ρύθμιση των «κόκκινων δανείων» και 5)Να μην ισχύσει η φορολογία για το κρασί και το τσίπουρο.

Οι αγρότες προτίθενται να «κατασκηνώσουν» στο Σύνταγμα το λιγότερο δύο ημέρες. Ωστόσο στην σύσκεψη δεν συμμετείχαν τα μπλόκα από τα Τέμπη και τις Μικροθήβες.
Επίσης, αποφάσισαν να μην συμμετάσχει κανένας εκπρόσωπος μπλόκου στην συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή στην οποία έχει καλέσει τους αγρότες η κυβέρνηση αύριο Τρίτη 9 Φεβρουαρίου. Βέβαια, και οι αγρότες από τα Τέμπη δεν έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση.

Για την οργάνωση του συλλαλητηρίου θα συγκροτηθεί Επιτροπή των Μπλόκων η οποία σήμερα και αύριο πρόκειται να επισκεφτεί φορείς στην Αθήνα από τους οποίους θα ζητήσει να καλέσουν τον κόσμο να πάρει μέρος στην κινητοποίηση.