Οικονομία

Ηράκλειο: Διοικητικός διαχωρισμός για ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο

Ηράκλειο: Διοικητικός διαχωρισμός για ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο Ηράκλειο: Διοικητικός διαχωρισμός για ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο
Την απόφαση για τον διοικητικό διαχωρισμό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου με το Βενιζέλειο Νοσοκοεμίο αποφάσισε απόψε το συμβούλιο υπουργών Υγείας.

Η διοικητική «αποσύνδεση» των δύο νοσοκομείων ήταν ένα από τα πάγια αιτήματα, τόσο της Ένωσης Εργαζομένων Βενιζελείου όσο και των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ.

Άλλωστε, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δύο Νοσοκομεία είναι τόσα πολλά που δεν μπορούν να διαχειριστούν μόνο από ένα διοικητή.

Άποψη που είχε υποστηρίξει και ο ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Βενιζελείου κ. Γιώργος Χονδροζουμάκης.

Όπως μάλιστα δήλωσε ο ίδιος στη «Νέα Κρήτη» αισθάνεται δικαιωμένος μετά τη συγκεκριμένη απόφαση, καθώς το Βενιζέλειο νοσοκομείο θα μπορεί πλέον να είναι αυτοδύναμο μέσα από μια νέα διοίκηση και τις αλλαγές που θα υπάρξουν στον οργανισμό.Ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι «είναι μια μεγάλη νίκη» των εργαζομένων του ιδρύματος.

Πάντως και οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ είχαν με ανακοινώσεις τους ταχθεί υπέρ του «διαζυγίου» ανάμεσα στα δυο ιδρύματα τονίζοντας πολλές φορές ότι τα οξυμένα προβλήματα των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό και υλικά μαζί με τη αύξηση της ιδιωτικοποίησης δεν λύνονται με την ενοποίηση των 2 νοσοκομείων.